StoryEditorOCM
TenisNOVI PODVIG ANTE KOLUNĐIJE

Lani prvi put na postolju državnog, neki dan debi za reprezentaciju, a sad je bio najuspješniji HR igrač na međunarodnom turniru, i to je uspio dobiti svog idola!

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2024. - 13:58

Ante Kolunđija je prošle godine osvojio na terenima u Uvali Lapad svoje prve medalje na državnom prvenstvu tenisača u kolicima (broncu u pojedinačnoj konkurenciji i naslov prvaka u paru), prošli mjesec je bio član reprezentacije Hrvatske koja je nastupila u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Latviji, a proteklih dana je igrao na Split Openu, turniru iz kalendara međunarodnog teniskog saveza.

U pojedinačnoj konkurenciji Split Opena zaustavio ga je u četvrtfinalu kasniji pobjednik, Talijan Luca Arca, trenutno 36. sa svjetske rang liste, dok je igrajući s Antom Joskićem stigao do finala turnira parova u kojem su bolji bili Austrijanci, Martin Legner i Josef Riegler. 25-godišnji Dubrovčanin će posebno pamtiti start turnira, te prvu pobjedu u karijeri protiv svog idola, najtrofejnijeg hrvatskog igrača svih vremena, Joskića, 81. tenisača svijeta (3:6, 6:2 i 6:4), kao i nedavni debi za reprezentaciju kad je ostvario jednu pobjedu u pojedinačnoj, te isto tako pobjedu u parovima.

image

Ante Kolunđija i Anto Joskić - prvaci Hrvatske u paru 2023. godine

Tonči Vlašić/

Kolunđija je prije četiri godine, sjedeći u kolicima u kojima je od lipnja 2018. godine, kad je nastradao vozeći motor, ne svojom krivicom, uzeo prvi put teniski reket u ruke te krenuo s treninzima. Prije nikad nije igrao tenis, ali uporan, uz pomoć trenera Stipe Mandušića, stigao vrlo blizu najboljima u Hrvatskoj. Trenutno je po rankingu treći hrvatski reket u svijetu (Joskić 81., Sven Maretić 97., a Kolunđija na 156.mjestu svjetske rang liste, što je njegov najbolji plasman u karijeri).

Na splitskim Firulama nastupili su igrači iz Velike Britanije, Kanade, Austrije, Italije, Španjolske, Poljske i Hrvatske. Dubrovčanin je bio najuspješniji od hrvatskih igrača na Split Openu.

image

Ante Kolunđija na državnom prvenstvu

Tonči Vlašić/
03. svibanj 2024 20:30