StoryEditorOCM
Tenis27 DRŽAVA, 3 KONTINENTA |

JUNIORSKI ITF-OV TURNIR DUBROVNIK CUP Namučili se prvi nositelji u Gospinom polju, ali su prošli, domaći nisu, možda će u parovima

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2021. - 21:55

Karlo Klaić je izgubio od šestog nositelja Čeha Jana Hrazdila, Leticia Tarocco od šeste nositeljice Litvanke Emilije Tverijonaite, Stjepan Bogdan od četvrtog nositelja Rumunja Dragosa Nicolae Cazacua, Marko Baničević od 324. juniora svijeta, Španjolca Maria Martineza Serrana, a Emanuela Mijović od 403. juniorke svijeta Darje Suvirđonkove iz Srbije. Svih pet domaćih nada zaključilo je nastup na startu glavnog turnira Dubrovnik Cupa. Nije imalo previše sreće u ždrijebu. Izvukli su suparnike iz prve trećine najbolje rangiranih na juniorskom ITF-ovom turniru trećeg ranga.

Klaić, Bogdan, Baničević i Mijović su nastupili u glavnom turniru s pozivnicom organizatora. Tarocco je s dvije pobjede prošla kvalifikacije. Još će kvintet domaćih imati priliku za pobjedu u glavnom turniru u paru.

image
ITF juniorski Dubrovnik Cup, turnir trećeg ranga
Tonči Vlašić

Prvog dana nastupilo je šest od osam nositelja turnira juniora, i svih šest je prošlo dalje. Prvi nositelj je Čeh Stepan Mruzek, kojeg je dobro, dobro namučio Ukrajinac Erik Tkalenko. Mruzek je slavio sa 7:6 (4) i 7:5. Namučila se i prva nositeljica, još više nego prvi nositelj. Ukrajinka Kateryna Lazarenko je Ruskinju Kiru Matushkinu dobila sa 7:5, 4:6 i 6:1. U turniru juniorki u ponedjeljak je na teren izašlo sedam od osam nositeljica. Ispale su treća i osma.

- U utorak, 19. listopada, igraju se preostali pojedinačni mečevi 1. kola u obje konkurencije, a nakon toga i preostali susreti 1. kola turnira parova, također u obje konkurencije - istaknut će Ivona Antolović, članica organizacijskog odbora turnira uz podatak kako su na terenima u Gospinom polju natjecatelji iz 27 država svijeta s tri kontinenta.

image
Ne znate tko je na kojem terenu, tko nakon koga igra, kako dalje - Ivona Antolović drži sve pod kontrolom
Tonči Vlašić

Turnir traje do nedjelje, 24. listopada.

18. travanj 2024 21:14