StoryEditorOCM
TenisTURNIR U FRANCUSKOJ |

HARRIET DART ZAUSTAVILA NIZ ANE KONJUH Ništa od osme pobjede i osmine finala Cherbourga

Piše Tonči Vlašić
13. listopada 2020. - 17:25
Wimbledon, 2. srpnja 2013. godine - Ana Konjuh je dobila Harriet Dart u 2. kolu juniorskog turnira foto: Tonči Vlašić
Ana Konjuh nije uspjela dobiti I osmi meč nakon povratka u borbu za svjetske bodove u koju se vratila nakon dugih, dugih 19 mjeseci izbivanja zbog ozljede, operacije i na kraju situacije s koronom. Prošli mjesec je dobila svih pet mečeva u Zagrebu te osvojila Zagreb Ladies Open, a sad je s nove dvije pobjede u Cherborgu, također na ITF-ovom turniru s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara, prošla s uspjehom kvalifikacije. Međutim, na startu glavnog turnira poražena je od šeste nositeljice, Britanke Harriet Dart, 154. tenisačice svijeta.

22-godišnja Dubrovkinja je protiv godinu i pol starije Britanke dobro počela. Osvojila je prvi set. Prvi put je oduzela servis u trećem gemu, te drugi put u devetom gemu (6:3). U drugom setu Dart je u trećem gemu napravila break kad je Ana upisala dvije dvostruke servis pogreške. Ana je vratila izgubljeno u šestom gemu nakon čega je servirala te povela sa 4:3. Međutim, u devetom gemu je još jednom izgubila servis, a to nije uspjela vratiti u desetom gemu (6:4 za Dart).

Na početku trećeg odlučujućeg seta novi break Dart. Ana je odmah uzvratila. izjednačila na 1:1, ali nakon toga opet nije išlo. Britanka je treći put u trećem setu napravila break u sedmom gemu. Dobila je treći set sa 6:2, te se plasirala u osminu finala.

Dart je tako uzvratila Ani za poraz od prije 7 godina, 3 mjeseca i 11 dana u 2. kolu juniorskog Wimbledona. Tog 2. srpnja 2013. bilo je 6:1 i 7:5 za Dubrovkinju. Sad se radovala Dart unatoč vodstvu tome što je Ane dobila prvi set, a u drugom vodila sa 4:3.

image
Wimbledon, 2. srpnja 2013. godine - Ana Konjuh protiv Harriet Dart u 2. kolu juniorskog turnira foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 02:59