StoryEditorOCM
TenisLUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U TUNISU, ALI NE NA JUNIORSKOM TURNIRU

Gubila je nakon prvih devet gemova, a zatim je bila pjesma

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2021. - 16:35

Lucija Ćirić Bagarić je u Tunisu. Ne na juniorskom turniru, u toj svojoj konkurenciji je ove godine bila itekako uspješna, potvrđuje to činjenica kako je sad 39. juniorka svijeta, već se bori za bodove za svjetsku, WTA rang listu. Otisnula se među profesionalce. Vrijedi pokušati. Vidjeti gdje je u ovom trenutku. Naravno, nije rekla zbogom juniorskom tenisu. Čeka je vrlo brzo nastup na najvećim svjetskim juniorskim turnirima, Eddie Herr i Orange Bowl.  

Drugi put se otisnula u karijeri među profesionalce, i opet je, kao i u svom debiju na jednom ITF-ovom turniru s nagradnim fondom od 15.000 američkih dolara, pobijedila na startu. Svladala je sad u Tunisu Srpkinju Nataliju Senić. Nakon devet gemova gubila je u prvom setu s 5:4, a nakon toga je bila pjesma. Suparnici nije više dozvolila niti jedan gem, dobila je idućih devet i slavila sa 7:5 i 6:0, te će igrati u 2. kolu, tj. osmini finala.

Tko će joj biti suparnica u borbi za četvrtfinale? Još ne zna. Čeka uspješniju iz ogleda u kojem se sastaju Jennifer Luikham iz Indije, koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije, i Talijanka Chiara Catini, 776. sa svjetske rang liste, koja je u ulozi pete nositeljice turnira u Monastiru. Prva nositeljica turnira je Kineskinja Yexin Ma, 579. tenisačica svijeta.

Pobjedom na startu turnira Ćirić Bagarić je osvojila nova dva svjetska boda. Sad ima ukupno četiri. 

25. travanj 2024 05:57