StoryEditor
TenisVELIKI USPJEH |

EKIPNO JUNIORSKO PRVENSTVO EUROPE Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić s Hrvatskom osvojila srebro!

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2021. - 20:12
Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić sa srebrnom medaljom nakon finala ekipnog juniorskog prvenstva Europe u francuskom Granvilleu

Bravo za Rusiju, juniorke su joj osvojile naslov ekipnog prvaka Europe u tenisu, ali pljesak i za Hrvatsku, koja je doprvak Europe, koja je prvo u konkurenciji Švedske, Bugarske i Češke izborila nastup na završnom turniru najboljih osam,  a zatim preko Italije u četvrtfinalu, te Mađarske u polufinalu stigla do finala u francuskom Granvilleu.

U finalu je prvo Ruskinja Erika Andreeva svladala Dubrovkinju Luciju Ćirić Bagarić nakon 96 minuta igre sa 6:4 i 6:2, svega deset poena je Ruskinja, inače, 15. juniorka svijeta, osvojila više od Lucije, koja je pak imala deset break lopti, više nego suparnica, ali nekoliko puta je lopta centimetar, dva otišla izvan terena... Potom su igrale Petra Marčinko i Diana Shnaider. Lucija je čekala, ako Petra pobijedi, parovi će odlučiti prvaka. Međutim, uspješnija je bila Shnaider, te je finale bilo završeno.  

Mi ćemo posebno pamtiti polufinale, pobjedu 2:1 Hrvatske protiv Mađarske iz razloga jer je upravo Dubrovkinja bila junakinja hrvatskog plasmana u finale, Lucija je osvojila oba boda, slavila pojedinačno i u paru s Marčinko, pojedinačno je dobila 28. juniorku svijeta, igračicu koja je ove godine osvojila dva ITF-ova turnira, a nedavno igrala finale juniorskog Roland Garrosa u paru.

Osim Lucija Ćirić Bagarić i Petre Marčinko iz Zagreba za Hrvatsku je nastupala i Čakovčanka Antonia Ružić.

item - id = 1117830
related id = 0 -> 1140272
related id = 1 -> 1139660
01. prosinac 2021 21:55