StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TENIS |

DVIJE BITKE ZA FINALE, DOBILA JE JEDNU Lucija Ćirić Bagarić sa Čehinjom, koja je zaustavila u polufinalu singla, igra za naslov pobjednice Marylanda

Piše Tonči Vlašić
27. kolovoza 2021. - 23:11

Zaustavljen je jedan niz Lucije Ćirić Bagarić na turniru u Marylandu, predgrađu Washingtona. Prethodnih dana tamo je slavila svaki put kad je izašla na teren, u singlu, te u parovima. Danas nije uspjela u singlu, ali jest u parovima, te će u subotu, 28. kolovoza, 17-godišnja Dubrovkinja imati priliku odnijeti (jedan) pobjednički pokal turnira College Park.

Lucijina priča ovog petka na istočnoj obali Amerike, kad je igrala oba polufinala, vezana je za odličnu Čehinju Brendu Fruhvirtovu. Njih dvije su skupa izlazile oba puta na teren. Prvi put je između njih bila mreža, bile su suparnice u borbi za finale singla. Čehinja je bila uspješnija – 6:3 i 6:2, a potom su skupa, jedna uz drugu,  igrale polufinale turnira parova, te bile uspješnije sa 6:2 i 6:3 od domaćih predstavnica, Charlotte Owensby i Alexandre Yepifanove.

Ćirić Bagarić i Fruhvirtovu u finalu turnira parova čekaju Tajlanđanka Pimrada Jattavapornvanit i Kineskinja Yichen Zhao.

image
Lucija Ćirić Bagarić
Tonči Vlašić

Nema sumnje kako bi Lucija više voljela da je u finalu singla, a ne u finale parova, međutim, dogurati do polufinala singla, proći na tom putu četiri prepreke, plus igrajući s Fruhvirtovom ostvariti tri pobjede s kojima je stigla do finala parova, veliki je uspjeh pogotovo kad se zna kako je riječ o turniru prvog ranga.

Lucija je bodovima osvojenim u Marylandu ušla u TOP 60 najboljih juniorki svijeta, a tjedan, koji je u tijeku, obilježila je i potvrda kako će početkom idućeg mjeseca imati debi na jednom juniorskom Grand Slamu. Igrat će na US Openu.

24. travanj 2024 19:10