StoryEditorOCM
TenisBRAVO!

Dubrovkinja igračica mjeseca! Plus, nitko u 2024. godini nema u svijetu tenisa više osvojenih ITF-ovih turnira, i više pobjeda od Lucije Ćirić Bagarić

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2024. - 18:19

Lucija Ćirić Bagarić je proglašena ITF-ovom igračicom mjeseca nakon što je u veljači osvojila dva naslova i produžila svoj odličan početak sezone bez poraza.

20-godišnja Dubrovkinja je igrala samo dva turnira prošli mjesec, ali je osvojila oba, i to oba na zemlji, i oba su bila ITF-ove 35-ice u Hammametu, u Tunisu. Pritom je izgubila samo jedan set. ITF podsjeća kako je u siječnju na tvrdoj podlozi, također na 35-icama, Dubrovkinja osvojila prvi turnir u Monastiru, a idući tjedan na istim terenima stigla do polufinala, koje je morala predati zbog ozljede.

Ćirić Bagarić, koja sada ima ukupno sedam ITF pojedinačnih naslova, jedina je tenisačica koja je ove sezone skupila čak tri pojedinačna naslova na ITF World Tennis Touru, a sa čime se mogu još pohvaliti tri tenisača: Nijemac Daniel Masur, Čeh Marek Gengel i Kazahstanac Dmitri Popko.

Plus, Ćirić Bagarić je tenisačica s najviše ITF pobjeda u 2024. godini – ima 18/0, druga je Marie Benoit iz Belgije (15/4)... 

Zatim, ITF ističe kako je rezultat svog nezaboravnog mjeseca skok Lucije od 52 mjesta u veljači na svjetskog rang listi, te je sad 214. na WTA svjetskog rang listi.

28. travanj 2024 00:13