StoryEditorOCM
TenisOKUPLJANJE U OSIJEKU |

DUBROVKINJA IGRA NAKON 471 DAN Ana Konjuh u miksu, a s druge strane mreže je Mate Pavić: ‘Lakat je u dobrom stanju‘

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2020. - 13:23
Ana Konjuh nastupa nakon 15 mjeseci izbivanja zbog četvrtog zahvata liječnika na lijevoj ruci. Preciznije, nije igrala meč od 19. veljače 2019. godine kad se u Budimpešti, na startu 250.000 američkih dolara vrijednog WTA turnira, 22-godišnja Dubrovkinja ogledala s Francuskinjom Paulinom Parmentier.

- Koliko je prošlo dana od tog meča? 471 dan. Puno, puno – priča Ana nakon što je jučer iz Zagreba preselila u Osijek gdje će od danas do nedjelje nastupiti na terenima Tenis centra Osijek na turniru Hrvatski Premier tenis, koji se održava pod sloganom “pokrenimo tenis”, a koji je okupio gotovo sve naše najbolje što ima hrvatski tenis.

- Podijeljeni smo u četiri ekipe. Igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muških parova, mješovitih parova, a igrat će i legende. Ja sam u ekipi 'A' s Marinom Čilićem, Janom Fett, Nikolom Mektićem, Goranom Ivaniševićem i Sašom Hiršzonom. Igramo danas protiv 'D' ekipe u kojoj su Tereza Mrdeža, Mate Pavić, Antonia Ružić, Jelena Kostanić Tošić i Duje Ajduković. Igram miks s Mektićem, i to protiv Pavića i Ružićke. Pavić je ljevak, ha, to nije dobro za mene - smije se Ana, koja je u paru s Mektićem 2017. u Wimbledonu izborila drugi tjedan.

- Bili smo baš dobri.

image
Ana Konjuh i Nikola Mektić u Wimbledonu 2017. godine foto: Tonči Vlašić


U Osijeku, u ekipi 'B' su Borna Ćorić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Tena Lukas i Iva Majoli, a u ekipi B Borna Gojo, Lea Bošković, Franko Škugor, Iva Primorac, Goran Prpić i Nino Serdarušić.

- Prije dva dana sam odigrala jedan gem na treningu, jučer, prije puta u Osijek, tri. Ne, s rukom je sve u redu, ali kako nema turnira prije 1. kolovoza, a upitno je hoće li i tada nastaviti se sezona, nije bilo razloga žuriti. Kad smo dobili dozvolu za povratak na terene, sredinom prošlog mjeseca, prvo sam radila sa spužvastim lopticama. Tek sad sam počela igrati gemove na treningu. Vidjet ćemo kako će proći nastup u Osijeku.

Nije željela da okupljanje u Osijeku prođe bez nje. Željela je doprinjeti, kao i svi ostali, da uspije turnir s kojeg će sav prihod ići tenisačicama i tenisačima sa smanjenim prihodom, KBC-u Osijek i hrvatskim znanstvenicima koji traže cjepivo protiv COVID-19.

- Jedva čekam da se ponovno vratim na teren i zaigram. Čast mi je što sam pozvana. Veselim se nastupu, a nadam se da će nam se priključiti i mnogi ljubitelji tenisa. Nažalost, gledatelji neće moći biti uz teren, međutim, vjerujem kako će nas pratiti preko malih ekrana i društvenih mreža.

image
Ana Konjuh u 4. kolu Wimbledona 2017. godine foto: Tonči Vlašić


U najavi turnira Ana je među najvećim zvijezdama. Ne zaboravlja se kako je sa 17 godina osvojila turnir u Nottinghamu, s 18 godina igrala četvrtfinale US Opena, s 19 bila 20. tenisačica svijeta, a uz to je vlasnica tri juniorska Grand Slam naslova (dupla kruna na Australian Openu, te pobjednica US Opena) i bila juniorski svjetski broj jedan.

- Moja cilj se zna. U ovom trenutku najvažnije je da je lakat u dobrom stanju. Vjerujem kako sam ovog puta imala dosta vremena za oporavak i kvalitetnu rehabilitaciju te vjerujem kako ću biti spremna kada počnu turniri. Čitam, pratim što se događa. US Open je upitan, Roland Garros također... Jedno je sigurno, dok u cijelom svijetu ne bude bolja epidemiološka situacija, teško će krenuti turnir - rekla je Ana. 
19. travanj 2024 20:36