StoryEditorOCM
TenisSVE JE SPREMNO ZA DRŽAVNO PRVENSTVO ZA IGRAČE U KOLICIMA

Dobrodošli u Dubrovnik, Ante Kolunđija: ‘Ovo je povijesni sportski događaj u našem gradu!‘

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2023. - 20:39

Zoran Grbić, predsjednik Tenis kluba Dubrovnik, poželio je svima dobrodošlicu. Pohvalio Antu Kolunđiju, svog člana, i zahvalio mu što je doveo državno prvenstvo za tenisače u kolicima na terene u Uvalu Lapad.

- Ante je najzaslužniji što je naš grad prvi put domaćin državnog prvenstva za igrače u kolicima - naglasio je Grbić.

Na ždrijebu, koji je održan u dvorani Grand hotela Park bio je i tajnik Tenis klub Dubrovnika Senko Glavinić, navratio je i dugogodišnji međunarodni teniski sudac Marjan Pančevski.

image

Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik

Tonči Vlašić/

Ždrijeb prvenstva nadgledao je vrhovni sudac Tihomi Sinobad.

Prva dva nositelja su slobodna, Anto Joskić i Sven Maretić. Pobjednik meča Željko Kladarić - Antonijo Arambašić u polufinalu igra protiv Joskića, a Maretić čeka boljeg iz meča Ante Kolunđija - Dino Sinovčić. U parovima su prvi nositelji Joskić i Kolunđija, i oni su slobodni u polufinalu. 

Prvi mečevi u subotu, 30. rujna, počinju u 10 sati. Kolunđija i Sinovčić će igrati na centralnom terenu. Prvog dana ćemo doznati tko je peti, a tko šesti na prvenstvu, a drugog dana, u nedjelju, 1. listopada, odigrat će se posljednja tri meča. U 10 sati će na centralnom terenu krenuti finale singla, a na ‘dvici‘ meč za treće mjesto. Potom ostaje na centralnom terenu finale parova.

- Ovo je povijesni sportski događaj. Prvo natjecanje u tenisu za osobe s invaliditetom u našem gradu. Volio bih da dođe što više ljudi pogledati mečeve na terene u Uvalu Lapad te nam pruže podršku – poželio je Kolunđija.

Osim Tenis kluba Dubrovnik organizaciju prvenstva potpisuje i Hrvatski savez tenisača u kolicima.

image

Anto Joskić, prvi nositelj prvenstva, te domaća uzdanica, Ante Kolunđija

Tonči Vlašić/
01. svibanj 2024 12:50