StoryEditorOCM
TenisGOSPINO POLJE |

DIVAN DAN, DIVAN DAN Hrvatska će sigurno imati igrača u finalu, a hoće li i igračicu? Matej, Ivan i Sara dobili četvrtfinale

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2021. - 16:55

Hrvatski tenis je u srijedu bio bez ogrebotina, svo troje njegovih predstavnika, dva tenisačica i jedna tenisačica, prošlo je osminu finala na terenima u Gospinom polju, a danas ista slika, te će svo troje igrati u polufinalu. Kako su u polufinalu suparnici Matej Dodig i Ivan Šodan jasno je kako će hrvatski tenis imati svog igrača u finalu Dubrovnik Cupa, ITF-ivog turnira trećeg ranga, a hoće li igračicu? Sara Svetac u polufinalu igra protiv Crnogorke Divne Ratković.

Dodig je dan nakon što je izbacio prvog nositelja, Čeha Stepana Mruzeka, dobio Francuza Tiaga Piresa, petog nositelja, i to sa 6:4 i 7:5, dok je Šodan bio bolji od Francuza Loana Lestira sa 4:6, 6:2 i 6:3. Šodan je u 2. kolu dobio trećeg nositelja Nikolu Zekića iz Srbije.

Svetac, koja je četvrta nositeljica turnira, bila je uvjerljiva u četvrtfinalu protiv šeste nositeljice, Litvanke Emilije Tverijonaite sa 6:1 i 6:2.

image
Matej Dodig (Hrvatska)
Tonči Vlašić
image
Ivan Šodan (Hrvatska)
Tonči Vlašić

U drugom polufinalu juniora igrat će drugi nositelj, Andrej Nedić (BiH) i šesti nositelj, Čeh Jan Hrazdil, dok su u drugom polufinalu juniorki suparnice Japanka Sara Saito i Poljakinja Zuzanna Frankowska.

Sva polufinala počinju u Gospinom polju u petak, 22. listopada, u 9.30 sati. 

PETAK FINALA PAROVA

Finale turnira parova, juniorke: Olivia Bergler / Zuzanna Frankowska (obje Poljska) – Valerija Maija Kargina (Latvija) / Sara Saito (Japan), juniori: Jan Hrazdil (Češka) / Hayato Matsuoka (Japan) – Matej Dodig / Patrik Jurina (obojica Hrvatska)

Oba finala se igraju u petak, 22. lstopada, početak ne prije 12 sati.

23. travanj 2024 14:25