StoryEditorOCM
TenisNITKO KAO 20-GODIŠNJA DUBROVKINJA

Demonstracija moći, Lucija Ćirić Bagarić pobjednica turnira na Cipru!

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2024. - 12:01

Osvojila je i četvrti turnir ove sezone! 

Lucija Ćirić Bagarić je pobjednica ITF-ove 35-ice na Cipru. Samo 62 minute trebalo joj je za pobjedu u finalu. Makedonka Lina Gjorcheska nije imala izgleda – 6:2 i 6:3 za devet godina mlađu, 20-godišnju Dubrovkinju, koja tako i dalje ne zna za poraz u 2024. godini.

Dvadeset i treći put je danas izašla na teren. Svaki put je otišla s njega kao pobjednica. Na Cipru je već nakon plasmana u polufinale izborila mjesto u TOP 200, trijumfom u finalu bit će oko 180. mjesta na najnovijoj svjetskoj rang liste, a mjesto među 200 najboljih su pozicije koje donose kvalifikacije Grand Slam turnira, a što je bio jedan od ciljeva uoči početka sezone.

Finale je otvorila vodstvom 3:0, u drugom setu je nakon što je Gjorcheska izjednačila na 1:1, opet nanizala tri gema. Pet mečeva je odigrala na zemljanim terenima na Cipru, u zadnja tri bez izgubljenog seta, u četvrtfinalu i polufinalu izgubila je sanmo jedan jedini gem!

Ćirić Bagarić je prošli mjesec osvojila oba turnira na kojima je nastupila, te je izabrana za ITF-ovu igračicu mjeseca. Jedina se u svijetu mogla pohvaliti kako je u prva dva mjeseca 2024. bez poraza, uz to jedina je igračica koja je osvojila tri turnira.

Sad nakon prvog turnira u ožujku njezin pobjednički niz još traje! Četvrta osvojena ITF-ova 35-ica, ukupno osmi trijumf na ITF-ovim turnirima!

image

Lucija Ćirić Bagarić s trenerom Damjanom Peterlinom nakon trijumfa na Cipru

27. travanj 2024 19:39