StoryEditorOCM
TenisWINTER CUP ZA IGRAČICE DO 16 GODINA

Ana Petković slavila protiv prvog reketa Gruzije, Hrvatska protiv domaćina igra za prolaz na završnicu

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2024. - 01:26

Dubrovkinja Ana Petković je svladala Nitu Skhiladze sa 7:6 (3) i 7:5 u meču prvih reketa Hrvatske i Gruzije. Naše su bile bolje s 3:0, te će igrati u polufinalu skupine ‘A’ kvalifikacijskog turnira Winter Cupa za igračice do 16 godina, koji se igra u francuskom Feucherollesu.

U drugom pojedinačnom meču Šibenčaka Nika Bumbak je bila bolja od Tinatini Mtvarelishvili sa 6:7(2), 6:4 i 6:4, a uspješan je bio i naš par u kojem je uz Bumbak igrala Splićanka Lara Šerić.

U polufinalu naše igraju protiv domaćina. Francuskinje su u četvrtfinalu s 3:0 dobile Cipar. U drugom polufinalu sastaju se Italija i Turska. Italija je s 2:1 dobila Slovačku a Turska s 3:0 Armeniju.

Ukupno su četiri skupine po osam reprezentacija, finalisti iz svake skupine idu na završni turnir. Skupina ‘B’ se igra u Latviji (Finska, Njemačka, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Rumunjska i Švedska), skupina ‘C’ u Poljskoj (Češka, Mađarska, Moldavija, Poljska, Srbija, Slovenija, Švicarska i Ukrajina), te skupina ‘D’ u Portugalu (Austrija, Belgija, Bugarska, Estonija, Velika Britanija, Portugal i Španjolska).

Završnica se igra u francuskom Brestu od 16. do 18. veljače.

30. travanj 2024 06:38