StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR NA ZEMLJI |

ANA OSTALA BEZ ČETVRTFINALA HAMBURGA Drugi put u trećem ogledu ove sezone uspješnija je bila iskusna Talijanka

Piše Tonči Vlašić
8. srpnja 2021. - 16:52

Zaključila je Ana Konjuh nastup u Hamburgu, na WTA turniru na zemlji. Nije uspjela izboriti četvrtfinale. Zaustavila je u dva seta Sara Errani, iskusna Talijanka, tenisačica koju 23-godišnja Dubrovkinja ne voli vidjeti, ako ni zbog čega, onda prvenstveno zbog poraza 13. siječnja ove godine u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Nakon tog poraza Ani se činilo kako će teško se vratiti u svjetski vrh nakon svih problema koje je imala, međutim, od početka godine do danas napredovala je više od 400 mjesta, i evo je sad kuca na vrata TOP-a 100.

Uglavnom, tog 13. siječnja 2021. početak je bio dobar za Anu, a loš završetak. Errani je nakon izgubljenog prvog seta dobila iduća dva, te je ona iz Dubaija putovala u Melbourne. Tri mjeseca poslije u Istanbulu novi ogled – tad je bilo 7:5 i 6:2 za Anu u osmini finala WTA turnira, ali sad tri mjeseca nakon tog drugog ogleda u 2021. opet osmina finala WTA turnira, ali sad je uspješnija bila Errani, koja je slavila sa 7:6 (5) i 6:3.

Oba seta na sjeveru Njemačke Talijanka je otvorila vodstvom 3:0, u prvom setu imala 4:1 i 5:2, u drugom 4:2 i 5:3. Ana je u prvom povela sa 6:5, ali izgubila potom svoj servis, dok je u tie breaku nakon 0:3 vodila s 5:4 i servirala. Errani nije iskoristila dvije set lopte u osmom gemu prvog seta, a jest prvu set loptu u tie breaku. U drugom setu Ana je u devetom gemu imala 40:0 za doći na 4:5, ostati u meču, ali s pet uzastopnih poena Talijanka je napravila preokret, uzela gem te zaključila posao i otišla u četvrtfinale.

Ani još malo nedostaje za ulazak u TOP 100. Možda to uspije već na idućem turniru. Možda pak na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, gdje je 2016. godine ostvarila najveći uspjeh - igrala u četvrtfinalu, a iduće godine potpisala najbolji plasman karijere - bila 20. tenisačica svijeta.   

25. travanj 2024 04:15