StoryEditorOCM
RukometDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Zvonimir Srna odgovorio na pitanje kako se osjećao uoči debija u Parizu, a zatim istaknuo: ‘Duvnjak je kapetanski povukao!‘

Piše Tonči Vlašić
28. srpnja 2024. - 23:09
Zvonimir Srna je debitant na Olimpijskim igrama. Prvu utakmicu pamtit će po pobjedi u koju je ugradio tri pogotka...Tom Dubravec/Cropix

RUKOMETNI TURNIR

Subota, 27. srpnja, 1. kolo, skupina ‘A‘: Njemačka - Švedska 30:27, Španjolska - Slovenija 25:22, Hrvatska - Japan 30:29, skupina ‘B‘: Danska - Francuska 37:29, Norveška - Argentina 36:31, Egipat - Mađarska 35:32. 

Raspored 2. kola, ponedjeljak, 29. srpnja, 9 sati: Japan - Njemačka, 11 sati: Slovenija - Hrvatska, 14 sati: Egipat - Danska, 16 sati: Švedska - Španjolska, 19 sati: Francuska - Norveška, 21 sat: Argentina - Mađarska.

Naše u srijedu čeka u 3. kolu Njemačka (11 sati), u petak u 4. kolu Švedska (14 sati), a u zadnjem kolu, u nedjelju, 4. kolovoza, Španjolska (21 sat). Četiri najbolja iz svake skupine će u četvrtfinale. 

Japan je prošlost, a pred hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom novi veliki izazov u Parizu. Naše rukometaše naime, u 2. kolu skupine A čeka Slovenija koja je “posrnula“ na startu turnira protiv Španjolske i traži iskupljenje. To je prva od četiri utakmice u nizu protiv europskih selekcija, i sasvim je sigurno da će Hrvatska izgledati i igrati drugačije nego protiv brzonogih igrača iz zemlje izlazećeg Sunca.

Tajni između Hrvatske i Slovenije nema. Međusobno se jako dobro znamo, mnogo je igrača koji su klupski kolege i zajednički dijele svlačionicu, i rukometno su skupa odrastali. Hrvatska je protiv Japana zabila 30, a primila 29 pogodaka. Prva brojka jako nam je draga, jer pokazuje da imamo napadački potencijal,  a drugu treba svesti ispod broja 25 što bi značilo da nam je obrana na visokoj razini. Tu sasvim sigurno ima mnogo prostora za napredak i ne sumnjamo da će izbornik Dagur Sigurdsson i njegov stručni stožer na tome raditi. Tako bi pomogli i našim mladim vratarima koji su imali samo devet obrana protiv Japana, a znamo da mogu i vrijede više.

Eventualnom pobjedom protiv Slovenije, Hrvatska bi napravila ogroman korak ka četvrtfinalu, usput bi Sloveniju “gurnula“ u situaciju da mora pobijediti sve preostale suparnike ukoliko želi među osam najboljih. Svaki poraz Njemačke, Švedske ili Japana, “voda je na mlin“ Hrvatske – tako je medijski tim Hrvatskog rukometnog saveza najavio ogled, a što kaže Zvonimir Srna, Metkovac, igrač koji je u dresu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik stigao do dresa Zagreba, hrvatskog prvaka, a u njemu do mjesta u seniorskoj reprezentaciji.

- Utakmica je bila dosta teška. Loše smo ušli u nju, malo i nervozno rekao bi. Japan nije ekipa iz rukometne elite, ali znaju biti neugodni što su u subotu i pokazali. Drugo poluvrijeme smo se sabrali, trener je promjenio i obranu i napad. Duvnjak je kapetanski povukao, odigrao je strašno na prednjem u 5-1 obrani iz koje smo zabili neke lagane golove i to je bio glavni razlog našeg preokreta. I naravno svaka čast Martinoviću na zadnjem golu, pokazao je da je pravi kad je najvažnije – Srna se prvo osvrnuo na 30:29 pobjedu protiv Japana, u utakmici u kojoj smo u nastavku u dva navrata imali šest pogodaka zaostatka (15:21 I 16:22), u kojoj je Japan imao dva zicera u svom zadnjem napadu, a nakon čega je Martinović sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Hrvatske.

image

Zvonimir Srna protiv Japana

Tom Dubravec/Cropix

Srna je u svom debiju postigao tri pogotka, pogodio je čim je ušao za 5:3, potom za 6:4, te u završnici za 29:28.

- Kako sam se osjećao uoči debija na Olimpijskim igrama? Malo nervozno, ali i ponosno, kako na sebe, tako i na sve dečke.

Potom istaknuo.

- Probili smo led, najvažnije je bilo otvorili turnir s pobjedom - poručio je 26-godišnji Metkovac. 

20. rujan 2024 17:34