StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA |

ZAVRŠEN PRVI DIO PRVOG DIJELA Europski Nexe nadigrao Dubrovnik, te ga ostavio praznih ruku...

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2021. - 22:45

Završen je prvi dio u skupini 'B' PAKET24 Premier lige. Kompletirano je prvih sedam kola. Ostalo ih je još toliko do početka drugog dijela kad kreće Liga za prvaka i Liga za ostanak. Nexe je očekivano na vrhu skupine 'B' sa svih 14 bodova, a RKHM Dubrovnik na posljednjem, osmom mjestu bez boda.

Upravo su Nexe i RKHM Dubrovnik bili suparnici u 7. kolu. Slavio je europski Nexe, i to je bio bolji s 20 pogodaka razlike (43:23). Na poluvremenu se još dobro držala momčad Vlada Šole, napisat ćemo - bilo je samo 16:13 za domaćina, ali u nastavku se čak 27 puta zatresla mreža dubrovačkog sastava, koji je u drugih pola sata igre postigao svega deset pogodaka. 

Prvi iznad RKHM Dubrovnik je Trogir, koji je uhvatio solidnih 5 bodova, a toliko ima i šesti Varaždin 1930., dok je Bjelovar na petom mjestu sa 6 bodova...

RKHM DUBROVNIK U NAŠICAMA

RKHM Dubrovnik je protiv Nexea igrao u sastavu: Kristijan Raguž (9 obrana), Antonio Tomić, Maroje Purin, Nedjeljko Jurković (2), Marko Pedić (3), Mihael Krešić (3), Petar Bazdan, Luka Bevanda (2), Toni Jakić (3), Antonio Dobroslavić, Dino Bukva (3), Ivan Jurić, Samid Mekić (7) i Vlado Raos.

Vratar Luka Morović zbog ozljede nije putovao u Našice, vratari Nexea su imali skupa 20 obrana (Dominik Kuzmanović 12, a Mihailo Radovanović 8), prvi strijelac domaćina bio je Karlo Godec s 10 pogodaka, Ivan Vida je postigao 9, Miha Kavčić 7, itd.

Natjecanje se nastavlja već idućeg vikenda kad je RKHM Dubrovnik gost Moslavine, a potom dolazi Varaždin 1930. u Gospino polje. Svaki bod je zlata vrijedan i u prvom dijelu sezone jer se u Ligu za ostanak prenose bodovi iz međusobnih susreta, kao i gol-razlika plasiranih od 4. do 8. mjesta (prva tri idu u Ligu za prvaka).

U Ligi za ostanak međusobno igraju klubovi koji nisu bili zajedno u skupini, dakle, RKHM Dubrovnik čekaju sastavi skupine 'A' koji budu plasirani od 4. do 8. mjesta. Igra se još deset kola. Dvije najslabije ekipe Lige za ostanak ispadaju u niži rang, dok sedmog i osmog čekaju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima Prve hrvatske lige, skupina Jug i Sjever.

25. travanj 2024 16:37