StoryEditorOCM
RukometIGRA PROTIV BJELOVARA |

VLADO ŠOLA IMA KARTU VIŠE ZA NASTAVAK SEZONE Pivot Marko Pedić potpisao do 31. svibnja 2022. godine: ‘Trenirali su me Saračević, Horvat...‘

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2021. - 12:52

Trebao je igrati u Varaždinu u 2. kolu. Nije. Trebao je igrati u Gospinom polju protiv Trogira u 3. kolu. Nije, a nije jer nije bilo potvrde registracije iz kancelarije Hrvatskog rukometnog saveza. Sad je i to stiglo, te će igrati u Gospinom polju protiv Bjelovara u 4. kolu.

- Bio sam u Njemačkoj, tamo sam trebao nastaviti karijeru, ali kako klub nije ispunio sve ono što smo se dogovorili, razišli smo se. I prije toga sam bio u kontaktu s Dubrovnikom. Čuli smo se i nakon toga, i evo me ovdje - rekao je Marko Pedić, novi pivot Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, Zadranin, rođen 7. kolovoza 1996. godine.

Stigao je u Gospino polje s papirima iz Sportinga iz Pelta, deseterostrukog prvaka Belgije. Pretprošle sezone, početkom 2020., prešao je u redove tuzlanske Sloboda, osvajača Kupa BiH, ali je u 'crveno crnom' dresu odigrao svega dvije utakmice. Ne i više jer je korona prekinula sezonu. Prije toga je prvi put igrao u Belgiji, i to za Tongeren.

- To je bio baš dobar klub - istaknuo je. U Hrvatskoj je igrao za Zadar, Benkovac, PPD Zagreb, Dubravu, Varaždin, Medveščak..

- U Zagreb me doveo pokojni Zlatko Saračević, u Dubravi me trenirao Hrvoje Horvat Cveba, sadašnji izbornik. Sad ovdje u Dubrovniku Vlado Šola. Da, prevagnula je činjenica da je Šola trener Dubrovnika, naravno, i činjenica da je klub u najvećem rangu. Sad kad sam tu, uvjerio sam se kako su treninzi sa Šolom vrhunski. Na nama igračima je da na svakom treningu ispunimo ono što on traži od nas, te sam uvjeren kako će sve ići na bolje. Stoji, nije bilo najbolje u prva tri kola, ali vjerujem kako će već u idućoj utakmici, protiv Bjelovara, sve biti puno bolje, te kako ćemo stići do prvih bodova, te kako ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje - istaknuo je Pedić.

- Svi treneri teže brzom rukometu, što prije se riješiti lopte. Moj zadatak je na crti prepoloviti zonu, pomoći suigračima u obrani i napadu.

POGLEDAJTE SEMAFOR

PAKET24 Premijer liga – skupina 'B': 1. Varaždin 1930. 5 bodova (88:81), 2. Nexe (utakmica manje) 4 boda (67:47), 3. Sesvete (utakmica manje) 4 boda (57:51), 4. Moslavina 4 boda (80:80), 5. Zamet 2 boda (90:89), 6. Trogir 2 boda (74:76), 7. Bjelovar 1 bod (73:87), 8. RKHM Dubrovnik bez boda (77:95).

Sesvete i Nexe će susret 3. kola odigrati  13. listopada, dok u 4. kolu, 2. listopada, igraju: Varaždin 1930 – Zamet, Trogir – Nexe, Moslavina – Sesvete, RKHM Dubrovnik – Bjelovar.

 

Još uoči dolaska Trogira isticalo se u Gospinom polju kako s Markom Pedićem na poziciji pivota rastu izgledi dubrovačkog sastava za osvajanje prvih bodova.

- Nema pritiska zbog toga. Naprotiv, jedva čekam da izađem na teren, da krenem igrati, pomognem suigračima, te doprinesem dobrom rezultatu, a vjerujem, ako nas krenu rezultati, kako će tad mnogima biti zanimljivo doći i pogledati naše utakmice. Tad, s navijačima, podrškom s tribina, biti će i nama lakše - rekao je Pedić, koji je s RKHM Dubrovnik potpisao ugovor do 31. svibnja 2022. godine. 

Utakmica RKHM Dubrovnik – Bjelovar igra se u Gospinom polju u subotu, 2. listopada, s početkom u 14 sati.

image
Marko Pedić, Zadranin, rođen 7. kolovoza 1996. godine, novi je igrač Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik
Tonči Vlašić

22. travanj 2024 16:07