StoryEditorOCM
RukometKRAJ KVALIFIKACIJA

Tea odmarala, Kristina pogađala. Hrvatska pobjedom potvrdila odlazak na Europsko prvenstvo, te sad čeka 18. travnja

Piše Tonči Vlašić
7. travnja 2024. - 23:54

Još jedna, četvrta pobjeda ukupno za kraj kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatske rukometašice su pobjedom kod Grčke prije neki dan osigurale prolaz skupine, a u zadnjem, 6. kolu su na najbolji mogući način zaključile posao. Svladale su u Zagrebu, u Sutlinskim vrelima, s 33:19 Bosnu i Hercegovinu. 

Hrvatska je druga u skupini, dobila je oba ogleda protiv Grčke (32:22 kod kuće, 24:13 u gostima), kao i protiv Bosne i Hercegovine, koju je u prvom dijelu kvalifikacija dobila u Cazinu s 31:17. Protiv Rumunjske, koja je prva u skupini sa stzopostotnim učinkom, naše su oba puta poražene s dva razlke (24:26 u gostima, 23:25 kod kuće). Izbornik, Metkovac Ivica Obrvan iskoristio je utakmicu protiv BiH kako bi pružio priliku i igračicama koje su kroz kvalifikacije imale manju minutažu. Tako je od prve minute na vratima bila Lucija Bešen te Lara Burić na desnom krilu i Mia Brkić na crti. 

Od dvije reprezentativke iz Dubrovačko-neretvanske županije tako je odmarala Tea Pijević, vratarka iz Stabline, jedna od najzaslužniji za uspjeh, a igrala je, i opet bila jedna od najboljih Kristina Prkačin iz Mokošice, koja je postigla tri pogotka. 

image

Kristina Prkačin (Hrvatska) protiv BiH u Zagrebu

Jozo Cabraja/Kolektiff
image

Kristina Prkačin (Hrvatska) protiv BiH u Zagrebu

Jozo Cabraja/Kolektiff

Ždrijeb skupina EP, koje se krajem godine igra u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, održat će se u Beču 18. travnja. 

29. travanj 2024 04:25