StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

STIGLA POTVRDA - RKHM DUBROVNIK I DALJE U NAJVEĆEM RANGU Dolazi u Gospino polje Nexe, zatim još šestorica, a hoće li i PPD Zagreb?

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2021. - 16:22
RKHM Dubrovnik - sastav koji je igrao protiv Dubrave utakmicu 18. kola PAKET 24 Premijer lige u sezoni 2020./21.Tonči Vlašić

Stigla je potvrda onoga što se već duže vrijeme najavljivalo - Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik ostaje u najvećem rangu, Paket 24 Premijer ligi, koja se povećava za čak šest klubova. Nitko ne ispada, a uz deset premijerligaša iz sezone 2020./21. u novoj sezoni, 2021./22., od 'prve minute' igrat će i PPD Zagreb, i Nexe, koji su se protekle sezone u natjecanje uključivali tek u drugom dijelu, Ligi za prvaka, a novi članovi najvećeg ranga su po dva najbolja kluba iz obje skupine drugog razreda, sjeverne i južne.

Novi sustav natjecanja potvrdila je Skupština Hrvatskog rukometnog saveza na izvanrednoj sjednici održanoj u Zagrebu.

Već se zna - RKHM Dubrovnik, koji je u sezoni 2020./21. zauzeo posljednje, 12. mjesto, igrat će u skupini 'B' u kojoj će biti drugoplasirani (Nexe), četvrtoplasirani (Sesvete), šestoplasirani (Varaždin 1930.), osmoplasirani (Bjelovar) i desetoplasirani (Zamet) iz najvećeg ranga u sezoni 2020./21., te pobjednik južne skupine drugog razreda (Trogir) i drugoplasirani iz sjeverne skupine drugog razreda (Moslavina). 

U skupini 'A' igrat će prvak PPD Zagreb, zatim trećeplasirani (Poreč), petoplasirani (Dubrava), sedmoplasirani (Gorica), devetoplasirani (Spačva) i jedanaestoplasirani (Umag) iz najvećeg ranga u sezoni 2020./21., te pobjednik sjeverne skupine drugog razreda (Rudar) i drugoplasirani iz južne skupine drugog razreda (Karlovac).

Nakon natjecanja po skupinama, svaki klub će odigrati po 14 utakmica, po tri najbolja iz svake skupine će u Ligu za prvaka (oni u drugom dijelu kreću od nule), a plasirani od 4. do 8. mjesta obje skupine igraju Ligu za poredak (plasman od 7. do 16. mjesta) s tim što oni prenose rezultate ostvarene protiv klubova s kojima ulaze u Ligu za poredak, brišu im se rezultati protiv klubova koji će igrati Ligu za prvaka. U drugom dijelu igraju samo protiv klubova iz druge skupine. Čeka ih novih 10 utakmica.

Dva najslabija sastava Lige za poredak ispadaju u niži rang, njihova mjesta zauzimaju prvaci obje skupine drugog razreda, a oni koji u ukupnom poretku zauzmu 13. i 14. mjesto igraju dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranih sastava drugog razreda za ostanak u Paket 24 Premijer ligi.

19. travanj 2024 15:57