StoryEditorOCM
RukometPRIJELAZNI ROK |

NOVO VELIKO IME U GOSPINOM POLJU Pripreme rukometaša Dubrovnika počinju idući tjedan. Hoće li legendarni Vlado Šola označiti zviždukom njihov početak?

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2021. - 18:24

Vlado Šola (ipak) sjeda na klupu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik!? Ta kombinacija se spominjala početkom godine, u trenucima kad je dubrovački klub bio glavna vijest, ali ne, nažalost, zbog rezultata, već zbog raskola između, u tom trenutku većeg dijela igrača, te uprave, točnije, Iva Dragića. Tad se spominjalo i to kako će se Paket 24 Premijer liga proširiti, te kako će dubrovački klub, unatoč posljednjem, desetom mjestu, i u sezoni 2021./22. biti u najvećem rangu.

Potvrdu o proširenju najvećeg ranga dobili smo odmah po završetku sezone, Hrvatski rukometni savez je najveći rang proširio s 10 na 16 klubova, igrat će u novoj od početka i dva naša najuspješnija kluba, PPD Zagreb i Nexe, ali nema potvrde iz RKHM Dubrovnik kako će doći Šola, te kako neće doći sam, već bi (po)vukao nekoliko igrača sa sobom, koji bi bili garancija da uz postojeće snage, koje su zaključile prošlu sezonu, RKHM Dubrovnik može u prvom redu izbjeći začelje, ne razmišljati o borbi za ostanak, već, ako bude sreće, pokušati ostvariti i nešto više (čitaj: Liga za prvaka).

Ivo Dragić se oglasio otvorenim pismom. Najavio kako odlazi sa svih dužnosti, napisao kako se u međuvremenu puno radilo, te kako ostavlja novom predsjedniku da najavi dolazak novog trenera, veliko rukometno ime. Je li novi trener legendarni hrvatski vratar Vlado Šola, svjetski prvak iz Portugala 2003. i olimpijski pobjednik iz Atene 2004., koji je po završetku igračke karijere počeo trenersku, te se može pohvaliti da je kao pomoćnik izbornika Slavka Goluže dohvatio olimpijsku broncu u Londonu 2012., te iste godine broncu na EP-u? Šola je kao trener radio osim u Hrvatskoj i u Rusiji, Kataru i Kini. Prošle sezone četiri mjeseca bio na klupi PPD Zagreb.

Pripreme rukometaša Dubrovnika počinju idući tjedan. Hoće li Vlado Šola označiti zviždukom njihov početak?

16. travanj 2024 08:40