StoryEditorOCM
RukometFINALE ŽUPANIJSKOG KUPA

Mirakul u Čibači: trećeligaš Ardiaei nakon premijerligaša RKHM Dubrovnik izbacio iz Kupa Hrvatske i drugoligaša, Metković Mehaniku!

Piše Tonči Vlašić
7. prosinca 2021. - 20:49
Ardiaei je u polufinalu Kupa Hrvatske - regija jug. Maro Peručić slavi pobjedu protiv Metković MehanikeTonći Plazibat/Cropix
Ardiaei – Metković Mehanika 32:31

ČIBAČA Dvorana Osnovne škole Župa dubrovačka. Gledatelja 200.

ARDIAEI: Leo Brnin (5), Teo Putica (4), Maro Dabelić (7), Ado Čustović, Toni Barišić, Marino Knez (3), Aldin Hajarović, Maro Peručić (2), Hrvoje Lončarica (4), Hrvoje Marušić (1), Matija Gabrieri. Trener: Antonio Lončarica.

METKOVIĆ MEHANIKA: Josip Milas, Marin Marić (2), Antonio Cvitanović (3), Marin Vitić, Josip Čutura (1), Željko Kozina, Ivan Mateljak, Danijel Arapović (2), Marko Cvitković, Luka Čupić, Dario Raguž (11), Ivan Šprlje, Josip Kežić, Josip Bezer (5), Ivan Goluža (1), Nikola Džono, Hrvoje Batinović (1). Trener: Željko Čagalj.

Sedmerci: Ardiaei 6/6, Metković Mehanika 5/7

Isključenja: Ardiaei 12 minuta, Metković Mehanika 8 minuta

 

Sedmerci su odlučivali u Čibači, i to je odlučila treća dodatna serija tko će u polufinale Kupa Hrvatske Regija jug. Maro Peručić je tad pogodio za Ardiaei, a Toni Barišić potom obranio udarac Marinu Mariću, igraču Metković Mehanike, te je moglo početi slavlje domaćih na parketu, i na tribinama.

Nije bilo pobjednika nakon 60 minuta igre, a u tih 60 minuta Metković Mehanika, drugoligaš, nije vodila niti jednom protiv trećeligaša Ardiaeia. Samo je uspjela sedam puta izjednačiti rezultat, dok je domaćin u prvom poluvremenu imao i pet pogodaka viška (9:4).

image
Rukometni klub Metković Mehanika
Tonći Plazibat/Cropix
image
Župske mažoretkinje, rukometaši Ardiaeia i Metković Mehanike...
Tonći Plazibat/Cropix
image
Predstavljanje igrača
Tonći Plazibat/Cropix

Kako Ardiaei nije bez izgleda vidjelo se već na početku kad je natjerao trenera Metković Mehanike, Željka Čaglja, da već u 10. minuti zatraži minutu dogovora. Domaćin je s dva pogotka u nizu, u desetak sekundi, prvo Lončarica, a potom je Brnin, stigao do 7:3.

Momčad trenera Antonia Lončarice povela je s 2:0 (Knez strijelac, pa asistent Marušiću). U 4. minuti se zatresla greda gola domaćih – Dario Raguž iz sedmerca, ali u nastavku napada Metković Mehanike, ušlo se u 5. minutu, Bezer je prvi uspio svladati Barišića, koji je u 2. minuti upisao prvu veliku obranu.

Nakon prvog pogotka gostiju, Lončarica je izborio sedmerac za Ardiaei, koji je realizirao Dabelić. U 6. minuti Lončarica je sjajno proigrao Peručića, koji vara Milasa. Bezer je strijelac i drugog pogotka za Metković Mehaniku čiju je mrežu potom zatresao Putica. Barišić potom odličan, ali i Milas nakon čega je Raguž s krila postigao svoj prvi, a treći pogodak za goste. Međutim, nakon šestog i sedmog pogotka domaćih, izgubljene lopte između ta dva pogotka domaćih, uslijedio je prvi odmor. Iako je Metković Mehanika preko Bezera prekinula niz domaćina, iako je potom imala kontru za doći na dva pogotka zaostatka (Goluža nije uspio), vrlo brzo se našla u zaostatku od pet pogodaka.

image
Hrvoje Lončarica (Ardiaei) zaustavio je Danijela Arapovića (Metković Mehanika)
Tonći Plazibat/Cropix

Prije i poslije osmog pogotka domaćina (Putica), pljeskalo se Barišiću. Dabelić je realizirao i drugi sedmerac za Ardiaei, opet poslao loptu pod gredu (9.4). Potom serija gostiju od 3:0, koju je svojim trećim pogotkom iz sedmerca prekinuo Dabelić (10:7 u 24. minuti). Raguž je potom ponovno pobjegao u kontru (10:8). Barišić nije dozvolio u 26. minuti Metkovcima novi pogodak nakon čega je Peručić u 28. minuti strijelac za 11:8. Bezer je zatim proigrao na crti Cvitanovića (11:9), a domaćin iz četvrtog sedmerca, kojeg je realizirao Dabelić, još jedno imao tri pogotka viška (12:9). Zatim je sedmerac izborio i Metković Mehanika, ali Cvitanović nije uspio svladati Barišića, točnije, vratar Ardiaeia je upisao novu obranu. Metković Mehanika je do odlaska na odmor uspjela doći do desetog pogotka.

Ardiaei je na poluvremenu imao 12:10, i to je igrao takoreći bez zamjene. Posebna priča je Rudolf Čužić, kojeg nije bilo u sastavu domaćina. Naime, on je trener u Metković Mehanici, mlađim uzrastima. Dobio je dozvolu kluba da može pomoći trećeligašu iz Župe dubrovačke, ali ne ako se nađu jedni nasuprot drugih, Ardiaei kontra Metković Mehanike.

image
Oni su dobili Metković Mehaniku u četvrtfinalu Kupa Hrvatske Regija jug - Ardiaei
Tonći Plazibat/Cropix

Knez je prvi pogodio i u nastavku, Ardiaei je imao još jednom plus tri (14:11 Lončarica). Međutim, serijom 3:0 Metković Mehanika je uspjela izjednačiti, ali niti jednom nije uspjela doći do prednosti. Svaki put se dizao Ardiaei, pronalazio snagu, a odigrao je utakmicu takoreći bez zamjene, sa samo jednom zamjenom, i kad se sve zbroji, zaslužio je pobjedu! 

SEDMERCI ODLUKE

Sedmerci, prva serija: 26:27 Raguž, 27:27 Dabelić, druga serija: 27: 27 Marić (obrana Barišić), 27:27 Brnin (obrana Kozina), treća serija: 27:28 Batinović, 28:28 Lončarica, četvrta serija: 28:29 Vitić, 29:29 Peručić, peta serija: 29:29 Arapović (obrana Hajarović), 29:29 Knez (obrana Kozina).

Prva dodatna serija: 30:29 Dabelić, 30:30 Raguž, druga dodatna serija: 31:30 Lončarica, 31:31 Batinović, treća dodatna serija: 32:31 Peručić, 32:31 Marić (obrana Barišić)

REGIJA JUG

Ardiaei je u prvom pretkolu dobio s 29:23 u Opuzenu istoimenog domaćina, također člana južne skupine Druge lige, trećeligaša, a potom je u Čibači s 33:24 svladao RKHM Dubrovnik, prvoligaša, člana najvećeg razreda, PAKET 24 Premijer lige, te se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske za Regiju jug.

Metković Mehanika, član Prve hrvatske lige – jug, drugog razreda, bila je slobodna u prvom pretkolu, a u drugom je s 34:13 dobila u Korčuli istoimenog domaćna, člana trećeg razreda, južne skupine Druge hrvatske lige.  

U četvrtfinalu Kupa Hrvatske Regije jug Trogir je kao gost dobio Hrvatski dragovoljac s 29:26, a Zadar 1954. je u Solinu svladao s 34:29 Solin. Ardiaei je treći polufinalist, a četvrti sudionik bit će pobjednik ogleda Ribola Kaštela – BM 07, koji se igra u srijedu, 8. prosinca.

Hrvatski dragovoljac, Zadar 1954., Ribola Kaštela i BM 07 su članovi drugog razreda, Prve hrvatske lige - jug, Trogir je prvoligaš, član PAKET 24 Premijer lige, a Solin je trećeligaš, član južne skupine Druge hrvatske lige.

19. travanj 2024 19:48