StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

LIGA ZA OSTANAK Zamet dobio prvo ‘poluvrijeme‘ protiv RKHM Dubrovnik u svom Domu Mladosti u Rijeci

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2021. - 20:04

RKHM Dubrovnik i Zamet su odradili pola posla u Dvorani Mladosti u Rijeci, prvih 60 minuta, a drugih 60 će na istom mjestu već sutra, u subotu, 29. svibnja. Zamet je u prvom 'poluvremenu' protiv RKHM Dubrovnik u Ligi za ostanak u najvećem rangu bio uspješniji sa 43:33.

Poveo je RKHM Dubrovnik s 3:1, vodio sa 4:3 i 5:4, izjednačio na 6:6 nakon čega je Zamet napravio 6:1, te nije više ispuštao prednost. Na poluvremenu je riječki sastav vodio sa sedam razlike (21:14), a na kraju upisao pobjedu s deset razlike.

Nedjeljko Jurković je bio prvi strijelac RKHM Dubrovnika s 8 pogodaka, drugi Petar Bazdan sa 7, Toni Jakić je postigao 6, Luka Bevanda 4, Samid Mekić 3, Denis Topuzović 2, a po jednom su mrežu riječkog sastava tresli Pero Kosović, Petar Burum i Mateo Njirić. Branili su Luka Morović i Kristijan Raguž, igrali još Antonio Tomić, Ivan Alamat i Ivo Kristović.

Zamet su predvodili u napadu Matija Starčević s 9, te Matija Car s 8 pogodaka. Vratari Zameta su imali deset obrana više od vratara RKHM Dubrovnik...

Iduće sezone najveći rang bi trebao brojati 16 klubova, šest više nego ove sezone. Iz tog razloga nitko neće ispasti. RKHM Dubrovnik je u Ligi za ostanak ostvario pobjedu (Umag) i tri poraza (Gorica, Umag i Zamet).

25. travanj 2024 23:43