StoryEditorOCM
RukometSTIGLA POJAČANJA |

JOŠ JEDNA SKUPŠTINA RKHM DUBROVNIK Dragić podnio ostavku, Graniću novi mandat: ‘Vjerujemo kako će Dragić dokazati kako nije kriv, te se vratiti‘

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2021. - 18:41

RKHM Dubrovnik nastavlja dalje bez Iva Dragića, neće više biti na niti jednoj dužnosti – to je glavna vijest s (tko zna koje) Skupštine Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik u posljednje vrijeme.

- Klub je iznad svih, ne smije biti talac pojedinca – istaknuo je između ostalog Dragić podnoseći ostavku na sve dužnosti u klubu. Prozvan je od strane samog gradonačelnika Mata Frankovića. Neće klub biti ničija 'kasica prasica' – rekao je prvi čovjek grada nakon optužbi, koje su na račun Dragića uputili neki bivši članovi uprave i igrači.

Naravno, Dragić odbacuje te optužbe. Stoji kako sve ono što mu se stavlja na teret nije dokazano.

- Izrazito se zahvaljujem na doprinosu Iva Dragića, nema osobe koja je ostavila toiko traga u dubrovačkom rukometu poput njega – rekao je Ivica Granić, novi stari predsjednik, koji je dodao, kako se nada kad Dragić dokaže kako nije kriv, kako će se tad opet uključiti u rad kluba. Podsjetio kako je Dragić u klubu od sredine 70-ih godina kad je počeo kao igrač, poslije bio trener, tajnik, dopredsjednik pa na kraju i predsjednik, ali ta prethodna izborna Skupština kluba nije dobila zeleno svjetlo.

Dopredsjednici kluba, najbliži suradnici Granića, bit će Julijo Srgota i Velimir Soldo, a uz predsjednika i dopredsjednike u Izvršnom odboru bit će Spaso Bilić i Damjan Šulić, dok će u Nadzornom odboru sjediti Maro Kulaš, Ivan Škarica i Drago Kolić.

- Cilj je ostati u Premijer lige, najvećem rangu. Naše veliko pojačanje je dolazak za trenera Vlada Šole, proslavljenog rukometaša, danas trenera. Klub ima i mlađe uzraste. Nastupa sa četiri selekcije – istaknuo je Granić te otkrio kako se u međuvremenu pojačala prva momčad. Stigli su iz Zadra, obojica 25-godišnjaci, pivot Marko Pedić i desno krilo Dino Bukva.

RKHM Dubrovnik je u prva dva kola nove sezone u PAKET24 Premijer ligi doživio dva poraza, od Moslavine kod kuće, te u Varaždinu od istoimenog domaćina. U nedjelju, 26. rujna, čeka ga 3. kolo i ogled protiv Trogira kod kuće.

- Prvenstveni cilj je sačuvati status Premijer ligaša – istaknuo je novi / stari predsjednik.

Novoj upravi predstoji srediti papire kluba, opravdati prethodno dobivena sredstva od grada Dubrovnika kako bi od istog ponovno počeli dobivati sredstva. Zbog toga je pola godine već prošlo od zadnje uplaćene kune iz gradskog proračuna na račun RKHM Dubrovnik. 

23. travanj 2024 13:46