StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska ide s probuđenim Lukom Cindrićem i dva boda u Malmo gdje je za 48 sati čeka utakmica odluke, aktualni svjetski prvak mora pasti, a nije već...!

Piše Tonči Vlašić
17. siječnja 2023. - 22:12

Hrvatska - Maroko 36:24

JONKOPING Husqvarna Garden. Gledatelja 3.123. Sutkinje: Julie i Charlotte Bonaventura (Francuska). 

HRVATSKA: Slavić (10 obrana), Šunjić (1 obrana); Mihić (4), Duvnjak (1), Gojun, Kraljević, Šarac (3), Karačić (3), Musa, Šebetić (3), Cindrić (9), Martinović (3), Šušnja, Šipić (2), Glavaš (3), Jelinić (5). Izbornik: Hrvoje Horvat.

MAROKO: Laaroussi (1 obrana), Ouaali (3 obrane); Reida (4), Bentaleb (5), Zaher (2), El Hakimy (5), Braut, Lekbi, Fougani, Ezzine (2), Harchaui (1), Belhou (1), El Kachradi, Ismaili, El Malki, Slassi (4). Izbornik: Noureddine Bouhdioui.

Brine me Cindra. Rezerviran je i ne izgleda mi dobro, nije ni blizu onoga što može. Nije to samo sada, on je već nekoliko natjecanja neprepoznatljiv. On ne oscilira nego ne igra kao u klubu, u reprezentaciji je imao samo bljeskove. Ne znam u čemu je problem jer on mora biti nositelj reprezentacije uz Karačića Duvnjaka. A nije!

Tim se riječima Petra Metličića i Gorana Šprema, koji je dodao da je Cindrićev kapacitet puno veći, kako igra odlično u dresu Barcelone, ali ne u dresu reprezentacije, najavljen je ogled protiv Maroka, zadnje utakmice prvog kruga. 

Maroko j poveo, zar ćemo u drugi krug bez boda, a ako bude tako, već danas ćemo ostati bez izgleda za četvrtfinale, tj. zaboraviti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Srećom, probudio se Cindra, te je krenula Hrvatska. Nakon 3:7 i 4:9, izjednačili smo na 10:10, poveli s 12:11, imali na poluvremenu 15:13, ali kako smo nastavak otvorili odlično, brzo je bilo plus pet (19:14), zatim i plus sedam (24:17), na kraju plus dvanaest (36:24).

Dino Slavić na vratima također vrlo dobar. Uglavnom, bilo je nakon lošeg početka vrlo brzo jasno kako idemo s dva boda u Malmo, a tamo nas odmah čeka utakmica odluke – Danska, aktualni svjetski prvak. Moramo je dobiti, a ako to ne uspijemo s deset i više razlike, tad nećemo biti sigurni za četvrtfinale dok se ne ogledaju Danska i Egipat, a to će biti zadnja utakmice Drugog kruga. Naravno, naši u drugom krugu moraju dobiti ne samo Dansku, već i preostale dvije reprezentacije skupine ‘H’ u kojoj je branitelj naslova bio super uvjerljiv, a to su Bahrein i Belgija.

Cindrić je izabran za igrača utakmice protiv Maroka. Šut 9 od 9, plus nekoliko asistencija, te ukradenih lopti. Što kažu Metličić i Šprem nakon toga?

- Prozvali smo ga, ali to je bilo sve taktički – rekao je Metličić nakon čega su se nasmijali slatko svi u studiju RTL-a.

Istaknut je podatak: Danska je zadnji put izgubila na SP-u 2017. godine. Nakon toga nije 2019., nije 2021., a nije ni sad u prvom krugu. 

image

Marin Jelinić, Hicham El Hakimy i Jakov Gojun

Ante Čizmić/Cropix
image

Leon Šušnja, Mate Šunjić i Filip Glavaš

Ante Čizmić/Cropix
image

Luka Cindrić, Amine Harchaoui i Said El Malki

Ante Čizmić/Cropix
image

Dino Slavić, Ivan Martinović, Hicham El Hakimy i Nabil Slassi

Ante Čizmić/Cropix
image

Luka Cindrić, Rezzouki Reida i Hrvoje Horvat

Ante Čizmić/Cropix
image

Josip Šarac i Amine Harchaoui

Ante Čizmić/Cropix
image

Ivan Martinović i Nabil Slassi

Ante Čizmić/Cropix
image

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat

Ante Čizmić/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Čizmić/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Čizmič/Cropix
image

Hrvatska rukometna reprezentacija

Ante Čizmić/Cropix

SKUPINA ‘G‘ SP

Petak, 13. siječnja, 1. kolo: SAD - Maroko 28:27, Hrvatska - Egipat 22:31, nedjelja, 15. siječnja, 2. kolo: Maroko - Egipat 19:30, Hrvatska - SAD 40:22, utorak, 17. siječnja, 3. kolo: SAD - Egipat 16:35, Hrvatska - Maroko 36:24.

Poredak: 1. Egipat 6 bodova (96:57), 2. Hrvatska 4 boda (98:77), 3. SAD 2 boda (66:102), 4. Maroko bez boda (70:94).

Naša skupina se u drugom krugu križa s tri najbolja iz skupine ‘H‘, a to su Danska, Bahrein i Belgija.

U drugom krugu samo prva dva mjesta iz četiri skupine po šest vode u četvrtfinale. Prolaz među osam, ukoliko tamo bude Francuska, osigurat će nastup u olimpijskom Parizu 2024. Ukoliko ne, trebat će bit među sedam najboljih.

19. travanj 2024 00:26