StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

DUBROVNIK DOČEKUJE U SRIJEDU BJELOVAR I NADA SE PRVIM BODOVIMA Kompletni smo, zdravi smo, te jači za novog igrača

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2020. - 11:42
Igraju li Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik i Bjelovar u srijedu, 11. studenog, od 18 sati u Gospinom polju utakmicu 7. kola PAKET 24 Premijer lige?

- Što se nas tiče, igramo. Vratili smo se treninzima. Pauzirali smo prvo zbog korone u redovima Zameta, zatim preskočili gostovanje u Varaždinu zbog jednog pozitivnog igrača u našim redovima. Potom se zbog nastupa reprezentacije nije igralo prošli vikend. Dan uoči Bjelovara smo kompletni i zdravi, te imamo novog igrača – rekao je Ante Lagator, trener Dubrovnika. Potom je predstavio novog igrača.

- Došao je 24-godišnji Miodrag Stanojević, igrač sa šireg spiska crnogorske seniorske reprezentacije, koji je igrao za mlade reprezentacije, U14, U16, U18 i U21. Ponikao je u Lovćenu, nastupao u Švedskoj za Karlskrunu, te za Umag za koji je prošle sezone odigrao jednu utakmicu, i to protiv Varaždina. Potom se dogodio prekid sezone zbog korone. Stanojević igra na poziciji lijevog vanjskog, a uz to je dobar obrambeni igrač – istaknut će Lagator.

RKHM Dubrovnik je na začelju, bez boda (četiri poraza), a Bjelovar je u četiri utakmice osvojio bod. Za zadnja dva poraza Lagator je istaknuo: Izgubili jesmo, ali u obje utakmice smo pokazale kako nismo za bacit, kako ova momčad može ostvariti najvažnije, izboriti ostanak. Momčad je pohvalio Silvio Ivandija, naš trener s kojima smo izborili prije dvije sezone mjesto u najvećem rangu.

- Sustav natjecanja je isti. Dakle, opet se odlučuje sve u drugom dijelu. Vjerujem u ovu momčad iako nemamo toliko iskustva, koliko je imala momčad koju smo imali za drugi dio prošle sezone. Ali, vjerujem kako ćemo rasti iz utakmice u utakmicu u ovom prvom dijelu, kako će igrači iskoristiti minutažu. Igrač možeš postat samo ako igraš, a ovi igrači, koje imamo, imaju potencijal, te mogu biti baš dobri. Unatoč brojnim problemima se trude, svaka im čast, te kad to znam, vjerujem kako će taj njihov trud biti nagrađen. Protiv Bjelovara se dobroj utakmici i prvim bodovima – poželio je Lagator.

Tri dana nakon Bjelovara dubrovački rukometaši su trebali ugostiti Spačvu, ali je ta utakmica odgođena zbog korone u redovima vinkovačkog sastava. Možda u tom terminu, subota, 14. studenog, ugoste Zamet. Međutim, sad je najvažniji Bjelovar...
19. travanj 2024 03:05