StoryEditorOCM
RukometZAGRIJAVANJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Croatia Cup 2023: Hrvatska slavila protiv Izraela i postala pobjednik turnira, pogađao i Zvonimir Srna

Piše Tonči Vlašić
8. siječnja 2023. - 23:00

Hrvatska je dobila s 37:23 Izrael u 3. kolu Croatia Cupa, i tako osvojila turnir u Poreču. Bila je to posljednja provjera naše reprezentacije prije Svjetskog prvenstva koje počinje za tri dana u Švedskoj i Poljskoj. Naši kreću u petak u 20.30 u Jonkopingu protiv Egipta.

Našima su protivnici u skupini prvog kruga još Maroko i SAD. U drugom krugu naša skupina se križa s tri najbolja iz skupine u kojoj su Danska, Tunis, Bahrein i Belgija. U drugom krugu samo prva dva mjesta iz četiri skupine po šest vode u četvrtfinale. Prolaz među osam, ukoliko tamo bude Francuska, osigurat će nastup u olimpijskom Parizu 2024., a ukoliko ne, trebat će bit među sedam najboljih.

Protiv Izrala u zadnjoj provjeri pred SP, Dominik Kuzmanović imao je jedanaest obrana, a Dino Slavić pet tako da su vratari sjajno obavili svoj posao. S 8 pogodaka iz osam pokušaja najefikasniji u našim redovima Ivan Martinović. Igor Karačić je dao pet, baš kao i Luka Cindrić. Kod Izraela najbolji Adir Cohen s 8 pogodaka.

Od dvojice Metkovaca igrao je Zvonimir Srna te postigao dva pogotka, vratar Mate Šunjić nije bio ovaj put u sastavu.

Hrvatska je na startu turnira, u petak navečer, svladala s 40:34 Makedoniju, koja je u subotu s 38:37 bila bolja od Izraela. 

image

Hrvatska pobjednik Croatia cupa 2023.

Jure Erzen/Kolektiff/
image

Igor Karačić i Jakov Gojun, te Domagoj Duvnjak s pokalom Croatia Cupa

Jozo Cabraja/Kolektiff/Jozo Cabraja/ Kolektiff
23. travanj 2024 01:54