StoryEditorOCM
RukometLIGA ZA OSTANAK |

BJELOVAR JE OPET BIO BOLJI Dubrovnik zaprijetio u nastavku, Luka Morović 7 obrana, Toni Jakić 10 pogodaka, Luka Bevanda 8...

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2021. - 14:21

RKHM Dubrovnik je u razmaku od 20 sati upisao dva poraza kod Bjelovara u Ligi za ostanak PAKET 24 Premijer lige, najvećeg ranga. Jučer je bilo 37:20 za domaćina, a danas 35:30.

Bjelovar je u nedjeljnom ogledu, koji je počeo točno u podne, od 9. do 22. minute napravio 7:0 zahvaljujući ponajprije svom vrataru, te poveo sa 14:6. Imao na kraju prvog poluvremenu devet pogodaka viška (21:12), ali u nastavku utakmice bolji RKHM Dubrovnik, koji je u 49. minuti bio na samo tri pogotka zaostatka (27:30), dok je u 52. minuti zaostajao četiri pogotka (28:32).

Iako nema razloga za zadovoljstvo nakon novog poraza, trećeg u tri nastupa - na startu Lige za ostanak poražen je kod Gorice - RKHM Dubrovnik može nakon drugih 60 minuta ogleda protiv Bjelovara biti kudikamo zadovoljniji kako je odigrao u napadu nego nakon subotnjih 60 minuta.

Luka Morović je imao sedam obrana, Kristijan Raguž jednu, a u napadu je prvi strijelac momčadi trenera Ante Lagatora bio Toni Jakić s deset pogodaka, Luka Bevanda je postigao osam, Samid Mekić pet, Nedjeljko Jurković četiri, Denis Topuzović dva, te jedan Mateo Njirić. Još su protiv Bjelovara igrali Antonio Tomić, Maroje Purin, Ivo Kristović, Ivan Alamat, Pero Kosović, Vedran Abramović i Petar Bazdan.

Kao što je obje utakmice protiv Bjelovara odigrao u Bjelovaru, RKHM Dubrovnik će isto tako obje utakmice protiv Umaga odigrati u Gospinom polju. Prva se igra u petak, 21. svibnja, a druga u subotu, 22. svibnja.

RASPLET U SEZONI 2020./21. U NAJVEĆEM RANGU

U Ligi za ostanak je ukupno šest klubova (Gorica, Bjelovar, Spačva Vinkovci, Zamet, Umag i RKHM Dubrovnik), a isto toliko u Ligi za prvaka (PPD Zagreb, Nexe, Dubrava, Poreč, Sesvete Varaždin 1930.).

Nakon deset kola dva posljednjeplasirana sastava Lige za ostanak trebala bi ispasti u niži rang, međutim, već se uvelike priča kako će iduće sezone najveći rang brojati 16 klubova, kako će igrati od početka PPD Zagreb i Nexe, kako nitko od deset premijerligaša neće ispast, te kako će ući po dva najbolja iz svake skupine drugog razreda, sjeverne i južne skupine Prvih liga...

20. travanj 2024 14:19