StoryEditorOCM
OstaloZAGRIJAVA SE ZA EURO 2022. HRVATSKA MALONOGOMETNA REPREZENTACIJA

Zoran Primić nakon pobjede i čiste mreže: ‘Stoji, Slovenci nisu bili kompletni, ali baš smo dobro odigrali utakmicu!‘

Piše Tonči Vlašić
17. studenog 2021. - 12:41

Hrvatska – Slovenija u Sutlinskim vrelima 4:0. Mini 'Vatreni' su počeli zagrijavanje i uigravanje za Europsko prvenstvo, koje je početkom 2022. u Nizozemskoj. Izbornik Marinko Mavrović je okupio kandidate, te imao prvu provjeru.

Čitamo izvješće s utakmice, u 12. minuti Primić na mjestu, u nastavku nekoliko puta...

Žarko Luketin je prvi vratar. On je počeo utakmicu. U 11. minuti je dobio udarac, te je izašao iz igre. Tad sam ušao, a nakon par minuta se Luketin vratio na gol. Branio sam čitavo drugo poluvrijeme. Uspjeli smo sačuvati mrežu čistom – istaknuo je 30-godišnji vratar, Dubrovčanin Zoran Primić.

4:0

Protiv Slovenije u Sutlinskim vrelima pogađali su Tihomir Novak, Antonio Sekulić, Josip Suton, dok je za konačnih 4:0 vlastitu mrežu nespretno zatresao Teo Turk, reprezentacivac Slovenije. 

Hrvatska je nastupila u sastavu: Žarko Luketin, Tihomir Novak, Vedran Matošević, Franco Jelovčić, Anonio Sekulić, Zoran Primić, Kristian Čekol, Josip Jurlina, Davor Kanjuh, Dario Marinović, Josip, Suton, Kristijan Postružin, Luka SutonMatej Horvat.

- Najteže iskušenje sam imao u 12. minuti. Tek sam ušao, nezagrijan, stajao sam na šest metara od gola, a vratar Slovenije me je pokušao iznenaditi. Tukao je baš dobro. Uspio sam spriječiti pogodak. Prvi put smo igrali s novom loptom s kojom će se igrati Europsko prvenstvo. Lopta je u odnosu na staru brža. Doslovno 'leti', i bit će na prvenstvu više udaraca, tući će se i iz daljine. Bit će za vratare svakako više posla – priča Primić zadovoljan, kao i svi u redovima hrvatske reprezentacije, prvom provjerom.

- Bili smo dosta bolji, pogotovo prvo poluvrijeme. Stoji, Slovenci nisu bili kompletni, ali baš smo dobro odigrali utakmicu. Dobro je sve izgledalo – naglasio je Primić, koji je sa svim okupljanjima reprezentacije, računajući i prijateljske utakmice poput sad sa Slovenijom, blizu četrdeset nastupa za mini 'Vatrene'.

MARINOVIĆ, ĐURAŠ I PRIMIĆ

Trojica Dubrovčana su na pripremama hrvatske reprezentacije ovih dana. Osim Zorana Primića protiv Slovenije je igrao, naravno, i Dario Marinović, najbolji strijelac u povijesti mini 'Vatrenih', član španjolske Jimbee Cartagene, dok je Maro Đuraš, član Squarea, propustio utakmicu u Sutlinskim vrelima, ali bi mogao zaigrati u drugoj utakmici, ove srijede, 17. studenog, u Brežicama protiv istog suparnika.

Marinović je debi na velikim natjecanjima imao 2012. godine na EP-u kojem je Hrvatska bila domaćin, gdje je ostvarila svoj najveći uspjeh - četvrto mjesto, a gdje je Dario bio srebrna kopačka prvenstva. Marinović je igrao i na EP-u 2014., te 2016. godine kad je debi na velikim natjecanjima imao Đuraš. Bilo je to ujedno posljednje natjecanje naše repreprezentacije na velikim natjecanjima.

image
Trojica Dubrovčana na popisu izbornika - Maro Đuraš, Zoran Primić i Dario Marinović
Tonči Vlašić

Hrvatska će opet u akciju već danas. Igra se 'uzvrat' u Brežicama. Slovenija je 24 sata poslije ogleda u Sutlinskim vrelima domaćin. Nova provjera za naše.

- Trebali bi u prosincu, od 13. do 22., ići u Finsku, te se tamo pripremati s domaćinom, koji je također sudionik EP-a. Finska je u grupi sa Slovenijom, Italijom i Kazahstanom. Početkom 2022. godine imamo prvo dva prvenstvena kola, drugo je 13. siječnja, a nakon toga idemo na Europsko prvenstvo– dodao je Primić.

Hrvatska je na Euru u skupini s Poljskom, Rusijom i Slovačkom. Ukupno je 16 reprezentacija na prvenstvu, koje počinje 19. siječnja 2022. godine. Naši prvu utakmicu igraju 21. siječnja protiv Poljske. Prolaz u drugi krug je prva želja...

S obzirom na igre (obrane), koje pruže u posljednje vrijeme, za očekivati je kako će Primić, ove sezone član Vrgorca, u Nizozemskoj imati debi na velikom natjecanju.

19. travanj 2024 19:53