StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Žetva medalja Jugaša: Mario Šurković oborio još jedan državni rekord, a iz Rijeke se vraća sa čak deset naslova državnog prvaka!

Piše Tonči Vlašić
19. prosinca 2021. - 22:58

Mario Šurković je na 200 slobodno oborio juniorski rekord, 1:46.12 je novi, a koji je čak sekundu i 23 stotinke bolji od starog u vlasništvu Nika Jankovića, člana zagrebačke Mladosti. Janković je također išao brže od (svog) državnog rekorda, međutim, 57 stotinki sekunde ga je u finalu nadmašio Jugaš, te se morao zadovoljiti srebrom.

Šurković je opet, i posljednjeg dana prvenstva, doplivao do tri medalje u jednoj disciplini. Četvrti put na prvenstvu. Naime, osim zlata u svom uzrastu pripalo mu je srebro u mlađe juniorskom, te seniorskom uzrastu. U istoj disciplini, 200 slobodno, broncu je u mlađe juniorskoj konkurenciji osvojio Juraj Barčot.

Posljednjeg dana mlađe juniorskog, juniorskog, mlađe seniorskog i seniorskog prvenstva Hrvatske u malom, 25-metarskom bazenu, koj se održalo u Rijeci, na Kantridi, Plivački klub Jug je osvojio je ukupno četiri medalje, računajući prethodna tri radna dana ukupno dvadeset i tri od čega je četrnaest zlata, četiri srebra i pet bronci!

Osim Šurkovića državni prvak je (opet) i Michel Brassard, koji je osvojio četiri naslova, najbolji u dvije discipline u svom uzrastu – mlađe seniorskom, ali i u seniorskoj konkurenciji. Pojedinačne medalje osvajali su još Juraj Barčot i Vlaho Nenadić, te štafete, a njihovom uspjehu su uz Šurkovića, Brassarda, Nenadića i Barčota doprinjeli još Marko Baletin, Đivo Damić, Roko Zvone i Marko Tevšić.

Sedam medalja za KPK

Kapekašica Ana Franić je mlađe juniorska doprvakinja Hrvatske na 50 metara leđno. Do srebra je zadnjeg dana prvenstva doplivala s vremenom 30.28.

KPK je ukupno osvojio sedam medalja - četiri srebra i tri bronce. Marta Bakarić je osvojila jednu - broncu u mlađe juniorskoj konkurenciji u disciplini 100 prsno, dok je Ana Franić prvo bila brončana na 200 leđno, a zatim na 100 leđno srebrna u mlađe juniorskom, juniorskom i mlađe seniorskom uzrastu, a brončana u seniorskom. Franić je osvojila prvu seniorsku medalju za KPK od samostalnosti Lijepe naše. 

Prvo ime Juga je bio Šurković - desetorostruki prvak Hrvatske, trostruki apsolutni, dakle, najbolji u seniorskoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u kojoj je osvojio ukupno četiri zlata. Uz to oborio je dva juniorska rekorda. Medalju je osvojio i sa seniorskom štafetom. 

JUGAŠI ČETVRTI, A KLUBOVA 36

Jugovi plivači su četvrti po uspješnosti na prvenstvu Hrvatske, samo su bolji bili plivači tri zagrebačka kluba, Mladosti, Maksimira i Dubrave. Nastupli su plivači iz 36 klubova.

Jugašice su pak jedanaeste po uspješnosti, Mladostašice su najuspješnije, dok su Kapekašice zauzele 16. mjesto.

18. travanj 2024 07:16