StoryEditorOCM
OstaloLJUDI IZ SJENE

‘Uhvatili‘ smo ih opet na zadatku, Luka Klaić i Mato Bajurin su prije svega zaljubljenici u (mali) nogomet

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2024. - 18:46
Luka Klaić i Mato Bajurin s plaketama za sudjelovanje u finalu malonogometnog Kupa Hrvatske 2024. godineTonči Vlašić

Delegat Luka Klaić iz Popovića, a mjeritelj vremena Mato Bajurin. Tko će znat, koliko su puta bili skupa u tim ulogama, a prije prve utakmice četvrtfinala doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske između Squarea i Osijeka, u tim ulogama su prethodno bili u finalu Kupa Hrvatske kad je Stanoinvest Futsal Pula dobila Olmissum u Gospinom polju.

Između toga, također u Gospinom polju, Bajurin prvi sudac, a Klaić delegat neki dan na prvoj utakmici polufinala juniorskog kupa regije jug između Squarea i Olmissuma.

Uglavnom, njih dvojica godinama na (malo)nogometnim terenima, i uz njih. Klaić je bivši nogometaš, u Konavlima je igrao za sve osim za Sokola iz Dubravke, dakle, za svoj Enkel, pa Slaven, Konavljanin i Croatiju. Za Konavljanin ne samo za seniore, već i za veterane. Mali nogomet? Naravno, Enkel kad je bio drugoligaš, a tad je Luka bio i igrač, i trener, i predsjednik. Još? Zelena menestra, Argosy, Frendy

Bajurin je igrao mali nogomet za Frendy kad se zvao Franck, počeo suditi 2004. godine. Prvo veliki nogomet kako bi mogao sutra suditi mali, a to sutra se dogodilo 2007. godine. Od 2009. do 2016. sudio je utakmice Prve hrvatske malonogometne lige. Tri puta bio sudionik završnice malonogometnog kupa Hrvatske. Prvi put 2014. godine u Dubrovniku, tad je sudio četvrtfinale, a godinu poslije, to se ne zaboravlja, bio mjeritelj vremena u Makarskoj na sve četiri četvrtfinalne utakmice. Potom treći sudac dan poslije na polufinalu. Uglavnom, nije se prvog dana mogao pomaknut sa zapisničkog stola. I neki dan treći put na završnici Kupa Hrvatske, drugi put u svom Dubrovniku. Mjeritelj vremena i na finalu, te je, kao i svi sudionici završnog ogleda, dobio plaketu.

- Sad imam sve plakete. Bio sam delegat na finalu prvenstva, finalu kupa za žene, sad i na finalu kupa za muške. Sve tri je dobio unuk Marun. Nema još tri godine, već trči za loptom – smije se 58-godišnji Luka, koji je delegat na utakmicama Prve hrvatske malonogometne lige od 2013. godine.

Bajurin je 14 godina mlađi od Klaića. Još im je, kaže Luka, nešto zajedničko, a to je da vole (mali)nogomet. 

28. travanj 2024 22:13