StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Tri Kapekašice u finalu na 100 leđno, dvije na pobjedničkom postolju s tri medalje oko vrata, i Jug se ima s čime pohvaliti!

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2023. - 18:48

Jug je osvojio šest, a KPK pet medalja na mlađe seniorskom, juniorskoj i mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske u velikom, 50-metarskom bazenu, koje se od četvrtka, 13.srpnja, do nedjelje, 16, srpnja, održalo na zagrebačkim Sveticama.

Zlato (Mario Šurković), četiri srebra (Lara Šurković i Vlaho Nenadić po dva) i bronca (Lara Šurković) učinak je Jugaša pod vodstvom Frane Ćirka i Andreja Drobca, dok je KPK s trenerom Mariom Todorovićem bogatiji za dva srebra (Laura Milina i Ana Franić) i tri bronce (Laura Milina dvije i Ana Franić).

U finalnom bloku zadnjeg, četvrtog dana prvenstva, Vlaho Nenadić je osvojio srebro u juniorskoj konkurenciji na 100 slobodno s vremenom 50.87. Bolji od njega bio je samo Hrvoje Tomić iz Grdelina s vremenom 50.28. U mlađe seniorskoj konkurenciji Nenadić je bio četvrtim Tomić je osvojio broncu, a Mario Šurković je zauzeo šesto mjesto (51.46).

image

Jugaš Vlaho Nenadić na startu 200 slobodno

Tonči Vlašić/

Jugašica Lara Šurković, koja je na prvenstvu osvojila tri medalje u mlađe juniorskoj konkurenciji, dva srebra i broncu, bila je sedma na 100 metara slobodno u mlađe seniorskoj te peta u juniorskoj konkurenciji. Za brončanom u juniorskoj konkurenciji, Meri Furdi iz Čakovečkog PK, zaostala je 68 stotinki sekunde. Lara je u finalu plivala 1:00.04.

Zatim na 100 metara leđno. Finale. Tri Kapekašice u njemu. Dvije na pobjedničkom postolju, a ukupno tri nove medalje za korčulanski klub. Dvije je osvojila Ana Franić, koja je bila brončana u mlađe seniorskoj konkurenciji i srebrna u juniorskoj konkurenciji u kojoj je Laura Milina stigla do bronce. Hana Muminagić na kraju četvrta u juniorskoj, te sedma u mlađe seniorskoj konkurenciji.  Franić je 100 leđno u finalu isplivala za 1:07.93, Milina je zaostala samo sedam stotinki sekunde, Muminagić 1:09.32.  

Na kraju štafeta 4 puta 100 mješovito Kapekašica (Ana Franić, Hana Muminagić, Antea Andrijić i Laura Milina) osma u juniorskoj konkurenciji.

Ukupno, Jugaši po uspješnosti na 18. mjestu (plivači iz 28 klubova su osvajali bodove), u konkurenciji plivačica KPK na 11., a Jug na 18. mjestu (plivačice iz 23 kluba su osvajale bodove). U obje konkurenciji najuspješnija je bila zagrebačka Mladost.

01. srpanj 2024 09:49