StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE PH |

TREĆI DIO, JUGU PET SREBRENJAKA I TRI BRONCE Štefete 4 puta 100 slobodno te Roko Zvone doprvaci Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2020. - 19:47
Novih osam medalja za Plivački klub Jug na državnom ljetnom prvenstvu u 50-metarskom bazenu, koje se održava na otvorenom, u Zagrebu, i to pet srebrnog sjaja, te tri brončanog, te nakon tri od ukupno četiri dijela prvenstva dubrovački klub ima već 25 medalje! 

Jugova juniorska štafeta 4 puta 100 slobodno u sastavu Mario Šurković, Marko Baletin, Michel Brassard i Đivo Damić osvojila je srebro u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Bolja je bila samo zagrebačka Dubrava, i to za 97 stotinki sekunde.

- Mario Šurković je prvi plivao u štafeti, te je 100 slobodno isplivao za 50.81 što je izueztno vrijedan rezultat. Po FINA bodovima to je 786 bodova - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Doprvak Hrvatske je i kadetska štafeta Juga 4 puta 100 slobodno u sastavu Roko Zvone, Marko Vuletić, Vlaho Nenadić i Maroje Lukić. Bolja je bila samo zagrebačka Mladost. Zvone je uzeo još jedno srebro. Kadetski je doprvak Hrvatske na 200 leptir. Do srebra stigao je s vremenom 2:25.33.

Tko je osvojio tri bronce za Jug u trećem dijelu PH? Odgovor: Michel Brassard na 800 slobodno. Bio je treći u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji, a u toj istoj disciplini, te u istim uzrasnim kategorijama četvrti je bio Jugaš Đivo Damić...

Prvenstvo završava u nedjelju, 9. kolovoza.
19. travanj 2024 13:55