StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKI VIKEND

Tko gdje i kada? Gužva u subotu i nedjelju: košarka, rukomet, odbojka, vaterpolo, mali nogomet, nogomet...

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2022. - 13:23

Bogat je sportski vikend. Najzanimljivije je gostovanje košarkašica Raguse kod Plamen Požege. Sudar je to dvije vodeće ekipe Premijer lige, tko će nakon ogleda, koji se igra u nedjelju, 27. veljače, od 16 sati, ostati usamljen na vrhu? Ragusa i Plamen Požega imaju po 14 pobjeda i 2 poraza. Za 'jedinicu' u doigravanju bore se još Medveščak (13/3) i Trešnjevka 2009. (12/4). Ne treba naglašavati koliko je vrijedna pobjeda u derbiju kola?

image
Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik
Tonči Vlašić

Zatim, bit će zanimljivo na rukometnim terenima. RKHM Dubrovnik nakon povijesnog boda osvojenog na gostovanjima u PAKET24 Premijer ligi, ujedno prvog ove sezone, dočekuje Spačvu. Još uvijek živi nada u Gospinom polju u čudo – ostanak u najvećem rangu. Zato će itekako biti zanimljivo u Gospinom polju u nedjelju, 27. veljače, od 18.30 sati.

Rukometašice Dalmatinke, koje su četvrte u najvećem rangu, dočekuju Bjelovar, koji je treći s dva boda više. U Pločama se igra u subotu, 26. veljače, od 19 sati. U drugom razredu rukometaša Metković Mehanika je gost Kozale u nedjelju, 27. veljače, od 19 sati. Metkovci su drugi, s tri boda manje od lidera, Ribola Kaštela, a imaju šest više od šeste Kozale. U trećem rangu derbi je u subotu, 26. veljače, od 17 sati u Opuzenu gdje istoimeni domaćin, koji je treći, dočekuje drugoplasirani Kamičak, koji ima bod više. Dan poslije, u nedjelju, 27. veljače, od 17 sati u Korčuli igraju sedmoplasirana Korčula i Ardiaei, lider, koji ima kao i Kamičak 25 bodova, ali utakmicu manje, i koji je jedini neporaženi sastav lige. Korčula ima 12 bodova i utakmicu manje.  Posljednja Mokošica u nedjelju, 27. veljače, od 14 sati dočekuje u Gospinom polju Kingtrade

image
Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika
Tonči Vlašić

Košarkaši Dubrovnika, koji love plasman u najveći rang, gosti su u Zadru Jazina. Utakmica se u Višnjiku igra u subotu, 26. veljače, od 19 sati.

image
Jug Adriatic osiguranje protiv Crvene zvezde u Gružu
Tonci Plazibat/Cropix

U hrvatskom prvenstvu vaterpolista Jug Adriatic osiguranje je gost Mornar Brodospasa u subotu, 26. veljače (19.15 sati). Riječ je o 12. kolu, trećem u skupini u kojoj se odlučuje o poretku od prvog do petog mjesta u doigravanju za prvaka (Jugaši se bore sa splitskim Jadranom za jedinicu, ne smiju pogriješiti na tom kako bi u zadnjem kolu, kad je Jadran gost u Gružu, odlučivali o prvom mjestu – trebat će ima pobjeda s tri i više razlike, Mornar BS je trenutno peti), dok je KPK u skupini od šestog do desetog mjesta gost u nedjelju, 27. veljače (17 sati), Zadra 1952., koji je posljednji s dva boda. KPK ima devet bodova, na pravom putu je da igra u doigravanju za prvaka.

U subotu, 26. veljače, počinje nova sezona u Prvoj 'B' hrvatskoj ligi. Branitelj naslova i najuspješniji klub natjecanja, Bellevue je u subotu, 26. veljače, od 15 sati, domaćin Opatiji, a Gusar iz Mlina je od 20 sati gost u Makarskoj Galeba MR. Ukupno je dvanaest klubova u natjecanju (još igraju Crikvenica, POŠK 1937., Delfin, Zagreb, Siscia, Osijek, Pula i Jadran Kostrena). Igra se jednokružno.

image
Odbojkašice Dubrovnika protiv splitskih Brda u Gospinom polju
Tonči Vlašić

Odbojkašice Dubrovnika, koje se bore za ostanak u najvećem rangu, igraju u Zagrebu protiv Dinama, trećeplasirane ekipe Super lige (subota, 26. veljače, od 17 sati). Odbojkašice Župe dubrovačke su osme u Prvoj B hrvatskoj ligi s 11 bodova (4 pobjede/10 poraz) dočekuju u subotu, 26. veljače, u 15 sati Split Volley Team, sedmoplasiranu ekipu, koja ima dva boda više.

image
Boćari Župe dubrovačke
Tonči Vlašić

U Super ligi boćara u subotu, 26. veljače, osmi Metković je gost drugoplasirane Istre Poreč, u južnoj skupini Prve hrvatske lige, u subotu, 26. veljače, od 15 sati Komolac je u Putnikovićima domaćin Komiži, lider Hajduk dočekuje Stivan u Srebrenom, dok je Župa dubrovačka gost Primoštena. U nedjelju, 27. veljače, Hajduk će odigrati u Srebrenom zaostalu utakmicu protiv Komiže.

image
Square protiv Crnice
Tonči Vlašić

Subota, 26. veljače, u Gospinom polju je u znaku malog nogometa. Prvo Druga liga – jug, 16. kolo: sedma Ombla s 21 bodom dočekuje lidera, neporaženu Torcidu, koja ima 36 bodova. Početak utakmice je u 15 sati, a od 18 sati Square u 12. kolu Prve hrvatske lige igra protiv Pule, Square je osmi s 14 bodova, a Pula je druga s 21 bodom. Pet kola Pula ne zna za poraz, zadnji je upisala u 7. kolu kod Vrgorca, kojeg je Square dobio prošlo kolo u njegovom domu.

U Županijskoj ligi u subotu, 26. veljače, na rasporedu je 11. kolo. Igra se na Mljekari, u Župi dubrovačkoj (18 sati: Plat – Mećajac, 19 sati: Čibača – Porto Tolero), te na Grudi (17 sati: Cavtat – Ponta, 18 sati: Dunave - Jadran Ljuta, 19 sati: Pridvorje – Lumbarda, 20 sati: Čilipi – Riva, 21 sat: Sokol – Zmaj).

image
GOŠK Dubrovnik 1919. protiv HRNK Zmaj 
Tonči Vlašić

Nogometni tereni, Treća hrvatska liga – jug, 19. kolo, subota, 26. veljače, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919 – Vodice, Ploče: Jadran Luka Ploče – RNK Split, nedjelja, 27. veljače, Sinj: Junak – Neretva, Zadar: Zadar – Neretvanac. Početak svih utakmica u 15 sati.

U nedjelju, 27. veljače, igraju se dvije zaostale utakmice Prve županijske nogometne lige, Komin: Gusar – Orebić, Žrnovo: Žrnovo – Jadran 1929. Smokvica (obje počinju u 15 sati). U subotu, 26. veljače, od 14 sati na Lastovu bi se trebala odigrati zaostala utakmica Druge županijske lige Omladinac – NA Libertas. U nedjelju, 27. veljače, igra se finale Županijskog kupa Nogometni centar Pelješac, Trpanj: Faraon – Ponikve, te polufinale Županijskog kupa Nogometni centar Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle, Gabrili: Croatia – Enkel. Početak u 15 sati.

30. travanj 2024 09:29