StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

SVI PUTEVI VODE U RIM Mario Šurković i Frane Ćirak spremaju stvari, čeka ih Europsko juniorsko prvenstvo: ‘Veliki uspjeh bi bio nastup u A finalu‘

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2021. - 13:38

Ide Mario Šurković na Europsko juniorsko prvenstvo. Rim je domaćin. Put do glavnog grada Italije vodi preko Splita. Šurković neće biti jedini iz Gruža s akreditacijom oko vrata na velikom natjecanju. Ide s njim i njegov trener Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. Priznanje je to i njemu za postignuća koje je ostvario najuspješniji dubrovački plivač u posljednje vrijeme.

Šurković starta već prvog dana prvenstva. Dakle, u utorak, 6. srpnja. Tad će hrvatska štafeta 4 puta 100 slobodno pokušati izboriti plasman u finale.  Pojedinačne nastupe Jugaš će imati u srijedu na 100 metara slobodno, te u subotu kad ga čeka start na 50 metara slobodno.

Ćirak je gledao zaključene prijave.

- Mario ima deseto najbolje vrijeme na 100 metara slobodno, a šesti najbolji rezultat na 50 metara slobodno – naglasio je jugov šef struke, te dodao kako bi Mario mogao nastupiti u još kojoj štafeti, 4 puta 100 mješovito ili 4 puta 100 slobodno mix muško-ženski.

image
Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug
Tonči Vlašić

- Priželjkujemo da Mario ispliva osobne rekorde – rekao je Ćirak. Ukoliko to ostvari, što će mu to donijeti, ostaje vidjeti.

- Veliki bi uspjeh bio plasman u 'A' finale – podvukao je Ćirak uz dodatak kako nekoliko plivača ima isplivane 'A' olimpijske norme.

Hrvatska reprezentacija broju ukupno dvadeset natjecatelja i sedam trenera. Polazak iz Splita za Rim je u nedjelju, 4. srpnja. Europsko juniorsko prvenstvo traje od 6. do 11. srpnja.

19. travanj 2024 06:20