StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Sve je bliže i bliže EURO u Poreču: Hrvatska s Dubrovčaninom na klupi otvorila Futsal Week pobjedom

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2023. - 16:05

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina pobjedom je počela nastup na Futsal Weeku, međunarodnom turniru koji se do nedjelje, 25. lipnja, igra u Poreču. S 5:1 je svladala Češku. U srijedu, 21. lipnja, čeka je Italija, a nakon slobodnog dana, u petak, 23. lipnja, igra u zadnjem kolu u skupini sa Španjolskom.

U drugoj skupini su Portugal, Poljska, Ukrajina i Maroko. Na kraju pobjednici skupina igraju finale, drugoplasirani za treće mjesto, trećeplasirani za peto, ačetvrtoplasirani za sedmo mjesto.

Izbornik reprezentacije je Splićanin Duje Maretić, a njegov pomoćnik Dubrovčanin Antun Bačić.

Poreč je od 3. do 10. rujna u dvorani Žatika domaćin trećeg po redu Europskog prvenstva za igrače do 19 godina. Naša reprezentacija je u skupini ‘A’ s Portugalom, Španjolskom i Francuskom, dok su u ‘B’ skupini Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija.

Španjolska je slavila na oba prethodna prvenstva. Na prvom EP-u u finalu je svladala Hrvatsku, koju je tad vodio Marinko Mavrović, današnji izbornik A reprezentacije. Tom najvećem uspjehu hrvatskog malog nogometa, jedinom postolju jedne reprezentacije, doprinio je kao trener vratara Konavljanin Hans Matić.

02. svibanj 2024 15:26