StoryEditorOCM
OstaloNOVI ISPIT MALONOGOMETNE REPREZENTACIJE

Sva su trojica Dubrovčana bila ovaj put u akciji, mini ‘Vatreni‘ u slovenskim Brežicama u znaku broja tri

Piše Tonči Vlašić
17. studenog 2021. - 20:34
Maro Đuraš, Zoran Primić i Dario Marinović - hrvatski malonogometni reprezentativci iz DubrovnikaTonči Vlašić

Jučer 4:0 u Sutlinskim vrelima za mini 'Vatrene' protiv Slovenije, a danas se u Brežicama odigrao 'uzvrat': Slovenija - Hrvatska 3:3. 

Zoran Primić je bio opet na vratima naše reprezentacije, igrao je opet i Dario Marinović, a u Brežicama je zaigrao i treći Dubrovčanin koji je dobio poziv izbornika Marinka Mavrovića za ovu akciju, Maro Đuraš.

Hrvatska je povela pogotkom Kristijana Postružina u 2. minuti, Slovenija preokrenula pogocima Mateja Fideršeka u 4. i Tea Turka u 12. minuti. Davor Kanjuh je u 19. minuti izjednačio na 2:2, a Gašper Vrhovec u 33. minuti iz kaznenog udarca donio domaćinu prednost 3:2 nakon čega je u 36. minuti Dario Marinović potpisao konačni rezultat. Kazneni udarac za domaćina skrivio je Primić, dobio je žuti karton, a kako je već imao jedan, morao je iz igre. Primić je imao nekoliko dobrih obrana, pogotovo u prvom poluvremenu.  

Bila je ovo dvanaesta utakmica Hrvatske i Slovenije. Osam pobjeda naših, dvije pobjede Slovenije, a drugi put je utakmica završila bez pobjednika, i drugi put rezultatom 3:3. Pogodak razlika 41:30 za mini 'Vatrene'

Hrvatska je na Euru u Nizozemskoj skupini 'C' s Poljskom, Rusijom Slovačkom. Ukupno je 16 reprezentacija na prvenstvu, koje počinje 19. siječnja 2022. godine. Naši prvu utakmicu igraju 21. siječnja protiv Poljske.

HRVATSKA PROTIV SLOVENIJE

Za dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom u sklopu priprema za EP hrvatski izbornik Marinkom Mavrović je pozvao 18 igrača.

Hrvatska: Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Franco Jelovčić (Halle-Goik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum), Duje Kustura (Olmissum), Luka Suton (Novo Vrijeme) i Maro Đuraš (Square).

20. travanj 2024 16:57