StoryEditorOCM
OstaloOPET RADOST U PLIVAČKOM KLUBU JUG

Što je Frane Ćirak poželio nakon rekorda Juraja Barčota, to se sad i ostvarilo, a to nije sve

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2024. - 20:18

Isplivao Juraj Barčot neki dan na Zlatnom Orlandu, međunarodnom plivačkom mitingu u Gružu, apsolutni rekord Hrvatske na 400 mješovito, srušio 15 godina stari rekord koji je bio u vlasništvu Nikše Rokija, a nakon čega je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug poželio: Juraj nije uspio isplivati A normu za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu, ali se nadam kako bi, s obzirom na njegov napredak, mogao ipak ići u Beograd. 

Europsko seniorsko prvenstvo je od 17. do 23. lipnja, a danas je izbornik Pero Kuterovac objavio popis putnika. Idu četiri plivačice, te devet plivača, a jedan od tih devet je i 19-godišnji Barčot, prvi Jugaš koji je od samostalnosti oborio apsolutni državni rekord. 

I kad je to uspio, kad je svaki put sve brži i brži, stigla je zaslužena nagrada. U Beogradu će Juraj plivati sigurno 200 i 400 mješovito. Možda bude imao još koji start. Odlučit će struka. 

Osim toga Kuterovac je objavio i popis putnika na Europsko juniorsko prvenstvo, koje će se od 2. do 7. srpnja održati u Vilinusu, a i na njemu je jedan Jugaš. Vlaho Nenadić ide u Litvu, a ide i Ćirak. Prošle godine Nenadić peti na Svjetskom juniorskom prvenstvu na 100 slobodno. Naravno, na EP-u će nastupiti u toj disciplini, te sigurno još u štafetama.

01. lipanj 2024 15:00