StoryEditorOCM
OstaloPOZNATI ČETVRTFINALNI PAROVI DOIGRAVANJA ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA

Square prvi s plus šest, a sjećate li se što je bilo šest kola prije kraja ligaškog dijela?

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2024. - 02:28

Square je dobio s 3:2 u Gospinom polju Novo vrijeme. Maro Đuraš je pogodio dva puta mrežu sastava iz Makarske, a jednom Dos Santos, koji je potpisao konačni rezultat. I prije zadnjeg kola Square je osigurao jedinicu. Novo vrijeme je trebalo pobjedu kako bi eventualno uhvatilo bolju poziciju, treću ili četvrtu, kako bi se pomaklo s petog mjesta. Nije uspjelo, te je ostalo peto.

Futsal Dinamo – Stanoinvest Futsal Pula je bio derbi zadnjeg kola ligaškog dijela sezone, aktualni prvak protiv osvajača kupa - tko pobijedi, taj je drugi, a ako bude bez pobjednika onda priliku uzeti dvicu ima Olmissum ako kod kuće dobije Vrgorac. Niti je bilo pobjednika u Zagrebu (4:4), niti je Olmissum uspio dobiti Vrgorac, što više, izgubio je s 5:3, i kad se to dogodilo u Omišu, Puležanima je i bod u Zagrebu donio dvicu. Stanoinvest Futsal Pula je vodila s 3:0 i 4:2 u Domu Dražena Petrovića, u Gospinom polju Novo vrijeme je imalo prednost 1:0, a u Omišu je Vrgorac vodio 1:0, 2:1 i 4:2.

Dakle, Square prvi, Stanoinvest Futsal Pula druga, Futsal Dinamo treći, Olmissum četvrti, Novo vrijeme peto, a Torcida šesta. Zko je sedmi, tko osmi, a tko deveti? Crnica je pobjedom 1:0 kod Torcide uhvatila sedmo mjesto, Osijek je dobio kod kuće Uspinjača Gimku (5:1), koja je kolo prije izgubila svaku nadu u bijeg sa začelja. Vrgorcu na kraju nije pomogla pobjeda kod Olmissuma. Deveti je, bez doigravanja za prvaka. Čeka ga borba za ostanak. Osijek i Vrgorac po 19 bodova, a Osijek bolji međusobno.

KRAJ LIGAŠKOG DIJELA

Rezultati 18. kola, petak, 15. ožujka, Omiš: Olmissum – HMNK Vrgorac 3:5, Osijek: Osijek – Uspinjača Gimka 5:1, Dubrovnik: Square – Novo vrijeme 3:2, Split: Torcida – Crnica 0:1, Zagreb: Futsal Dinamo – Stanoinvest Futsal Pula 4:4.

Poredak1. Square 37 bodova, 2. Stanoinvest Futsal Pula 31 bod, 3. Futsal Dinamo 31 bod, 4. Olmissum 29 bodova, 5. Novo vrijeme 27 bodova, 6. Torcida 23 boda, 7. Crnica 22 boda, 8. Osijek 19 bodova, 9. HMNK Vrgorac 19 bodova, 10. Uspinjača Gimka 11 bodova.

I sad se sve zna, u četvrtfinalu igraju Square i Osijek, Stanoinvest Futsal Pula i Crnica, Futsal Dinamo i Torcida, te Olmissum i Novo vrijeme. U polufinalu se ‘križaju‘ prvi i četvrti par, dakle, ukoliko Square izbori polufinale igra u njemuj s pobjednikom Olmissum - Novo vrijeme. 

U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede, u polufinalu i finalu na tri. Square je već objavio: prvu utakmicu četvrtfinala protiv Osijeka igramo u petak, 22. ožujka, u Gospinom polju s početkom u 20 sati. Druga je u Osijeku, eventualna treća u Dubrovniku. 

I da, Stanoinvest Futsal Pula je šest kola prije kraja ligaškog dijela bila lider s četiri boda više od Squarea, koji je u zadnjih šest kola, kad je u igri ostalo 18 bodova, osvojio deset bodova više od pulskog sastava!

28. travanj 2024 21:23