StoryEditorOCM
OstaloSUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Savršena večer ekipe Leonarda Barića, Dubrovnik projurio kroz grad na četiri rijeke

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2024. - 23:16

Na startu poraz 0:3 u Zagrebu od HAOK Mladost, aktualnih prvakinja i ekipe koja je prije neki dan izborila mjesto u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, CEV Ligi prvaka, uz napomenu kako je Dubrovnik u drugom setu imao set loptu, a u trećem setu sedam poena viška. Nema tko nije istaknuo, zaslužio je Dubrovnik dobiti najmanje jedan set.

Ali, što nije uspio tad, jest već sedam dana poslije, i to nije osvojio samo set, već tri, te je u 2. kolu, prvoj domaćoj utakmici, došao do prvih bodova. Pobijedio je Don Bosco s 3:1, a sad je kolo poslije prve superligaške pobjede nakon povratka u najveći rang, ostvario i drugu pobjedu, prvu super uvjerljivu - 3:0, i to u gostima. 

Bio je u Karlovcu, te nadigrao Kelteks - 25:22, 25:13 i 25:21. 

Eto Dubrovnika s četiri boda, i to u društvu HAOK Mladost, koja je nakon startne dvije pobjede izgubila s 1:3 derbi od gradskog rivala, Dinama, koji je za sad jedini s učinkom 3/0, ali 24 sata poslije neće biti sam. Naime, u nedjelju, 20. listopada, 3. kolo zaključuju ogledom u Splitu domaća Brda i Marina Kaštela, a to su dvije ekipe koje imaju omjer pobjeda i poraza 2/0.

U iduća dva kola Dubrovnik igra prvo protiv Brda, i to petak, 25. listopada u Gospinom polju (20 sati), a zatim je, 2. studenog, gost Marina Kaštela.

TREĆE KOLO, DRUGA POBJEDA

Dubrovnik je pod vodstvom Leonarda Barića pobjedu u Karlovcu ostvario u sastavu: Doris Buzolić, Lara Dežulović, Gabriela Stipanović, Sara Barać, Manuela Karač, Kima Zharkova, Laura Prkačin, Katarina Glavinić, Matea Vuletić, Mia Vukas, Anamarija Mrakić, Andrea Butigan i Mia Obradović.

19. listopad 2024 23:29