StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

REGIONALNO PRVENSTVO U MALOM BAZENU Jug doplivao do 54 medalje - dvadeset i jedne ‘zvjezdice‘ prvaka Dalmacije

Piše Tonči Vlašić
25. studenog 2020. - 12:43
Osvojili smo ukupno čak 54 medalje od kojih je dvadeset i jedna zlatna, sedamnaest srebrnih i šesnaest brončanih – istaknuo je Plivački klub Jug u svom izvješću s Regionalnog prvenstva u 25-metarskom bazenu za dobne skupine seniora, juniora i mlađih juniora, koje je održano u Zadru, a na kojem je boje dubrovačkog kluba branilo dvadeset natjecatelja pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Pojedinačni prvaci regije su Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Juraj Bračot, Katarina Matović i Antonia Šurković, te muške i ženske štafete 4 puta 100 metara slobodno.

Najuspješniji Jugaš bio je junior Mario Šurković, koji je osvojio ukupno 12 medalja, od kojih čak 7 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane. U disciplinama 100 mješovito, 100 slobodno i 200 slobodno postao je prvak regije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Osim toga, u disciplini 100 leđno postao je juniorski prvak, te seniorski doprvak. Na 200 mješovito osvojio je juniorsko srebro, te seniorsku broncu, dok je u disciplini 400 slobodno osvojio seniorsku i juniorsku broncu. Junior Michel Brassard osvojio je ukupno 6 pojedinačnih medalja (četiri zlata i dvije bronce). Prvak regije je u disciplinama 400 mješovito i 200 mješovito najbolji u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, dok je u disciplini 100 mješovito osvojio bronce u seniorima i juniorima. Junior Đivo Damić osvojio je četiri zlatne medalje. Prvak regije postao je u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno i to u kategorijama seniora i juniora. Mlađi junior Juraj Barčot osvojio je ukupno 5 medalja od kojih zlato, te po dva srebra i bronce. U disciplini 1500 slobodno postao je prvak regije u svom uzrastu, te bio srebreni u juniorskoj i brončani u seniorskoj kategoriji. Na 400 slobodno bio je srebreni, a u disciplini 400 mješovito brončani u svom uzrastu. Mlađi junior Marko Baletin osvojio je ukupno 9 medalja od kojih 6 srebrenih i 3 brončane. U disciplini 50 leđno osvojio je mlađe juniorsko i juniorsko srebro, te seniorsku broncu. U disciplini 100 leđno osvojio je mlađe juniorsko srebro. Na 200 leđno bio je srebreni mlađi junior i junior, a brončani senior. Na 200 slobodno bio je srebreni mlađi junior i brončani junior. Mlađi senior Đivo Matović osvojio je 2 medalje. Na 1500 slobodno seniorsko srebro, te na 200 slobodno seniorsku broncu. Kadet Roko Zvone osvojio je 3 medalje. Postao je doprvak regije, te je u disciplini 200 delfin osvojio srebra u seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. Kadet Marko Tevšić u disciplini 50 prsno osvojio je mlađe juniorsko srebro. Muška juniorska štefeta 4 puta 100 slobodno u sastavu Michel Brassard, Marko Baletin, Đivo Damić i Mario Šurković osvojila je zlato u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

image
Plivanje u Gružu foto: Tonči Vlašić


Juniorka Katarina Matović osvojila je 3 medalje. Prvakinja je regije u disciplini 200 prsno za kategoriju juniora, dok je u seniorskoj kategoriji osvojila srebro. Broncu je osvojila u kategoriji juniora za disciplinu 400 mješovito. Mlađa juniorka Antonia Šurković osvojila je 3 medalje. Postala je prvakinja regije u disciplini 50 leđno za kategoriju mlađih juniorki, dok je u kategoriji juniorki i seniorki osvojila broncu. Juniorka Katarina Nenadić osvojila je broncu za disciplinu 50 slobodno u kategoriji juniorki. Juniorka Rafaela Škrabo osvojila je broncu za disciplinu 800 slobodno u svojoj uzrasnoj kategoriji. Ženska juniorska štafeta 4 puta 100 slobodno u sastavu Tonka Bušković, Antonia Ljuban, Katarina Nenadić i Antonia Šurković osvojila je zlato u juniorskoj i srebro u seniorskoj konkurenciji. 

Osim osvajača medalja za Jug su u Splitu nastupili i Vlaho Nenadić, Bruno Damić, Paulo Brač, Borna Jelčić, Toni Šarić i Zoe Tolj. Iduće natjecanje za ove uzrasne kategorije je Prvenstvo Hrvatske u 25-metarskom bazenu, koje će se održati u Rijeci od 18. do 20. prosinca.
 
18. travanj 2024 03:06