StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Radost Libertas Marinkolora, Maro prošao kvalifikacije, te izborio ulaznicu za pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 22:58

Maro Mileusnić je izborio nastup na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje će se održati u Vrsaru od 22. do 24. ožujka. Uspjelo mu je to osvajanjem trećeg mjesta na kvalifikacijskom turniru Dalmatinske regije, koji se igrao u Splitu.

Prema Propozicijama natjecanja četiri najbolja iz kvalifikacija stječu pravo nastupa na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a u Splitu je nastupilo deset igrača.

Član Libertas Marinkolora je u skupini bio bolji od Zorana Šunjića iz Splita s 3:2 i Davorina Pongraca iz zadarskog Donata s 3:0, a potom je kao pobjednik skupine dobio još jednog člana Splita, Lovru Kaleba s 3:0 nakon čega je izgubio od Daniela Mijatović iz zadarskog Donata s 3:1. Međutim, već je pobjedom protiv Kaleba osigurao plasman na državno.

image

Maro Mileusnić (Libertas Marinkolor)

Tonči Vlašić

Osim Mileusnića i Mijatovića preostale dvije karte za Vrsar izborili su Vedran Bakač, član Splita i Lovre Kaleb. Na državnom prvenstvu osiguran nastup ima šesnaest najboljih na rang listi, a osim njih, i igrača koji prođu kvalifikacije u svakoj regiji, izbornik može podijeliti nekoliko pozivnica.

09. svibanj 2024 01:26