StoryEditorOCM
OstaloSVI U GOSPINO POLJE

Prvo tri puta prvoligaš - drugoligaš, a na kraju jedini prvoligaški četvrtfinalni kup ogled, derbi, tko će dalje: Square ili Novo vrijeme?

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2024. - 06:37
Slave navijači Squarea - hoće li se ponoviti ova slika na završnom turniru Kupa Hrvatske 2024. godine?Tonči Vlašić/

Složila se pozornica završnog turnira Kupa Hrvatske u malom nogometu. Zbog toga je proteklih dana bila gužva u Gospinom polju. Danas, prvog dana ožujka, četvrtfinalni je dan. Osam je sastava u igri. Trofej je, naravno, samo jedan. Tko će na njega pred kraj ponedjeljka, 4. ožujka, upisati svoje ime.

Pola sudionika turnira u Dubrovniku je uspjelo u tome, njihovo ime je na popisu osvajača. Squareu, domaćinu turnira, to je uspjelo 1998. godine, i od tada gori od želje uzeti novi trofej. Naravno, ako bi mogao birati, prvenstvo ili kup, izabrali bi, sto posto, prvo. Ali, ove sezone im opet dobro ide u prvenstvu, a sad činjenica kako su domaćini završnog turnira Kupa, te žele uzeti duplu krunu.

’Crveno plavi’ su dva kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva prvi. Dočekuju Novo vrijeme, a idu prije toga u goste Uspinjači, koja je još uvijek zadnja, ali šest bodova, koliko je još u igri, mogu sve okrenuti naglavačke i gore, i dole. Novo vrijeme je i prvi suparnik Squarea na završnom turniru Kupa, a i sastav iz Makarske ima želju uzeti obje ‘kante’ ove sezone.

Novo vrijeme je za razliku od Squarea osvajalo i jedno, i drugo, kao i Olmissum. Futsal Dinamo je aktualni prvak, njegov prvi i jedini trofej. Stanoinvest Futsal Pula je branitelj naslova pobjednika Kupa. Nije bila prvak, a njoj je, kao i Omišanima, kao i zagrebačkim Plavima, također u glavi: ‘Kako bi bilo lijepo uzeti duplu krunu’.

Dakle, svih pet prvoligaša je ‘ludo’ sto posto, a preostala tri sudionika dubrovačkog turnira kupa su drugoligaši: Šibenik 1983., Brod 035 i Novi Marof. Može li netko od njih iznenaditi? Branitelj naslova je prvi na ispitu. Igra protiv sastava iz Slavonskog Broda. To prvo četvrtfinale počinje u 12.50 sati. Potom Futsal Dinamo brani ulogu favorita protiv Novog Marofa (15.15 sati), a nakon toga dva ogleda ‘južnjaka’. Olmissum protiv Šibenika 1983., koji je u ulozi izazivača, a koji je prošle godine, da se ne zaboravi, igrao finale protiv Pule (izbacio je u četvrtfinalu Futsal Dinamo, domaćina, a u polufinalu branitelja naslova, Novo vrijeme). Treće četvrtfinale se igra od 17.45, a na kraju, od 20.15 sati, jedini prvoligaški četvrtfinalni kup ogled: Square ili Novo vrijeme.

Prije nego krene derbi četvrtfinala održat će se ždrijeb polufinala, tko će igrati u subotu, 2. ožujka? Prvo polufinale je od 16.30 sati, a drugo od 19.30 sati? Finale u ponedjeljak, 4. ožujka, počinje u 19.15 sati. Sve utakmice izravno prenosi Max Sport 1 televizija. Ulaznica za čitav turnir, svih sedam utakmica, prodaje se po cijeni od 20 eura.

image

Goooooooooool

Tonči Vlašić/

Ovo je treći put kako je Dubrovnik domaćin završnice Kupa Hrvatske. Oba puta su do finala stigli Square i Split, a u odluci 1998. godine, tad je bio Final 4, slavio je domaćin, a 2014., kad je bio, kao i sad Final 8, uspješan je bio gost, koji je najuspješniji klub natjecanja. Split, koji je danas drugoligaš, osvajao je deset puta trofej, Uspinjača Gimka i Nacional su na diobi drugog mjesta s po pet trofeja. Inače, kao i Square, tako su i Olmissum (2021.), Novo vrijeme (2022.) i Stanoinvest Futsal Pula (2023.) po jednom osvajali kup.

Svi u Gospino polje!

30. travanj 2024 04:18