StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

PROMETNO U SQUAREU Hoće li Bevanda biti trener? Pele ipak ostaje, došao reprezentativac Crne Gore, i ne samo on, Đuraš uzeo papire...

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2020. - 12:08
Leonardo Dos Santos Pele - Brazilac je bio najbolji strijelac Squarea u prvenstvu u sezonama 2018./19. i 2019./20. foto: Tonči Vlašić
Prometno je u Squarea. Igrači dolaze i odlaze, neki se vraćaju, neki opet odlaze. Čeka se i odluka – tko će biti trener nakon što je Frane Despotović dobio nakon poraza u polufinalu doigravanja za prvaka - Novo vrijeme je u Makarskoj bilo bolje s 5:2, te je za Square sezona bila završena – ponudu koja se ne odbija. Preuzeo je talijanskog prvoligaša Mantovu nakon čega je uslijedila 'seoba naroda' s jedne na drugu stranu Jadrana. Najviše je 'pogođen' Square. Tri udarna igrača su otišla za Despotovićem (Marko Kuraja, Mirko Hrkač i Blago Gašpar, ili, ako se gleda statistika proše sezone, otišli su drugi, treći i četvrti strijelac momčadi).

Iako je stvari pokupio i prvi strijelac Squarea, a drugi strijelac lige, a dubrovački klub objavio kako je otišao, po svemu sudeći ćemo i dalje gledati u 'crveno plavom' dresu Brazilca Pelea, koji je u Square stigao u ljeto 2018. godine iz španjolskog prvoligaša Cartagene, te ne samo prošle sezone, već u obje, bio prvi strijelac kluba. 

Square je na svojoj stranici objavio dogovor s Lukom Vuletićem, 28-godišnjim reprezentativcem Crne Gore, te povratak Gordana Duvančića. Osječanin je već igrao za Square, od 2015. do 2018. godine. Prije toga igrač Osijek Kelmea. Nakon toga Uspinjače Gimka s kojom osvaja Kup Hrvatske, Prošlu sezonu proveo je u Italiji, u Lucreziji.

image
Maro Đuraš (Square) između dvojice igrača Albone Potpićan foto: Tonči Vlašić


Zatim, piše i kako je otišao Maro Đuraš, te kako će karijeru nastaviti u Njemačkoj, ali 26-godišnji Dubrovčanin, koji je igrao na Europskom prvenstvu 2016. u Beogradu, sudjelovao u posljednjim akcijama reprezentacije, debi je imao 2015., ističe kako je uzeo papire, te razgovarao s jednim njemačkim klubom (ne želi o imenu jer ništa nije potpisao).

- Nisam potpisao, a dok ne potpišem, ne bih o tome – rekao je Đuraš, koji je jednu sezonu već izbivao iz matičnog kluba. Bila je to sezona 2017./18. kad je nosio dres Splita.

I kad je već spomenut Split, najuspješniji hrvatski klub, koji je ispao u niži rang, drugoligaško društvo, dubrovački klub pogledava prema njegovim mladim, ali odličnim igračima. Kad bi uspio dovesti kojeg, bio bi to sjajan posao, ali isto tako gleda i prema domu Uspinjače Gimka, točnije, prema jednom od najboljih igrača aktualnog pobjednika Kupa Hrvatske, Nikoli Gudasiću.

Ostali smo dužni ime trenera? Zadranin Robert Grdović, bivši hrvatski malonogometni reprezentativac, koji je odigrao u 'kockastom' dresu 56 utakmica i postigao 40 pogodaka, a koji je godinama trener, bio je na vrhu liste želja. U zadnje vrijeme se pregovara s Tomislavom Bevandom, bivšim igračem Squarea, dugogodišnji reprezentativac BH, koji je kao igrač / trener bio prvak Njemačke s TSV Weilimdorfom iz Stuttgarta, trenirao poslije mostarski Zrinjski, početkom ove godine i Brotnjo iz Čitluka, klub u čijem je dresu odigrao brojne utakmice, tresao suparničke mreže, a što je s uspjehom radio i u 'crveno plavom' dresu Squarea...

image
Tomislav Bevanda u dresu Squarea protiv Novo vrjeme Apfel u Gospinom polju fotio: Tonči Vlašić


Nova sezona u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi počet će 2. listopada. Prije toga će se 26. ili 27. rujna igrati domaći Super kup (prvak protiv Olmissuma i Uspinjače Gimka, osvajača Kupa), a zna se kako će reprezentacija protiv Češke završni boj za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se 2021. održati u Litvi, igrati 7. i 10. studenoga. Prvo poluvrijeme se igra u Osijeku, a drugo (uzvrat) u Brnu.
19. travanj 2024 10:07