StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Preteška je u svakom slučaju bila prepreka zvana Fontaine, jedanaesta sa svjetske rang liste. Ivana Šutalo među 16 najboljih na SP-u

Piše Tonči Vlašić
23. svibnja 2024. - 12:23

Napasti da suparnica ostane na jednoj nozi, te je potom gurat. To je bila jed(i)na mogućnost da Ivana Šutalo nastavi svoj pobjednički niz na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dhabiju jer je u osmini finala kategorije preko 78 kilograma za suparnicu imala Francuskinju Leu Fontaine, koja je čak 70 kilograma teža od 29-godišnje Dubrovkinje.

Već u prvom napadu Fontaine, brončana s ovogodišnjeg Europskog seniorskog prvenstva, povela je na wazari. Potom je Ivana pokušavala uzvratiti, ali protiv više i dosta teže suparnice jednostavno nije uspjela doći u priliku. Francuskinja je nakon dvije minute borbe uspjela još jednom baciti judašicu Dubrovnika, ostvariti pobjedu, te otići u četvrtfinale.

Ivana je tako zaključila nastup. Pamtit će se kako je pobjedama protiv Poljakinje Kinge Wolszczak, srebrne s Grand Slama prije neki dan u Tadžikistanu, a zatim protiv aktualne prvakinje Afrike, Kamerunke Richelle Aitom Soppi Mbella, bila među 16 najboljih u svijetu, na korak do plasmana, prilike i da se u slučaju poraza u četvrtfinalu i dalje bori za medalju kroz repasaž. Međutim, preteška je u svakom slučaju bila prepreka zvana Fontaine, jedanaesta sa svjetske rang liste. 

16. lipanj 2024 13:09