StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

PONOSAN JE JUG Dubrovački klub nakon gotovo deset godina ima seniorskog reprezentativca - Mario Šurković nastupa na FINA Svjetskom kupu u Budimpešti!

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2021. - 11:44

Plivački klub Jug nakon dosta, dosta godina ima svog člana u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a to se nije dogodilo još od vremena Sanje Jovanović, prije toga nastupao je i Ivan Bilić. Sjećamo se kako su oboje bili na Europskom seniorskom prvenstvu u malim, 25-metarskim bazenima u Istanbulu 2009. godine, a to prvenstvo ne pamti samo dubrovački sport po zlatu i fantastičnom svjetskom rekordu Sanje, već je njezinih 25.70 na 50 leđno bila jedna od najljepših priča natjecanja, najvrijedniji rezultat čitavog prvenstva.

Sad će seniorski debi u kapici reprezentacije imati još uvijek junior Mario Šurković, koji je danas krenuo s ostalim reprezentativcima put Budimpešte, na FINA Svjetski seniorski kup, koji počinje u četvrtak, 7. listopada i traje do subote, 9. listopada.

- Mario će nastupiti u četiri pojedinačne discipline, i to na 100 i 200 slobodno, te 100 i 200 mješovito, a možda i u nekim štafetnim utrkama, sve će ovisiti o odluci stručnog stožera - rekao je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

- Nakon Svjetskog kupa u Budimpešti reprezentacija će imati pripreme u Puli do 16. listopada, a nakon toga će Mario nastupiti na Jadran Grand Prix-u u Splitu - dodao je Ćirak.

24. travanj 2024 22:54