StoryEditorOCM
Ostalo33. KOMIŠKA REGATA

Pogodio stranu, jurio po jugu, i u oba plova pobijedio po ORC-u. Orsan slavi, ni Cavtat se doma nije vratio praznih ruku

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2024. - 23:20

Dubrovnik je odnio pobjedu na Komiškoj regati, njenom 33. izdanju. Uhvatio vjetar, pogodio stranu, te jurio po jugu, i u oba plova pobijedio po ORC-u. Denis Vukas je držao kormilo Orsanovog klupskog krstaša. U ukupnom poretku od Splita do Komiže Dubrovnik je po izrazito jakom jugu bio peti po realnom vremenu, od Komiže do Splita također po jugu, ali slabijem u odnosu na prvu etapu, treći, a tu su, naravno, brži bili oni veći.

Prvi je ciljem na Komiži prošao Polet Furioso splitskog Labuda, domaćina regate, a tad je u TOP 10 najbržih Orsan imao dva svoja broda, šesti je bio Ousider s kormilarom Vedranom Kosovićem, koji je i u povratku također šesti prošao ciljem u konkurenciji pedesetak brodova, a tad je najbrži bio Toto SPG za čijim je kormilom Mario Hrvoj iz Jedriličarskog kluba Trogir. Polet Furioso je na kraju odnio pokal za najbržu jedrilicu, ali kruna najboljeg se dodjeljuje iz redova ORC skupine, a tu boljeg od Dubrovnika nije bilo, te je on slavodobitnik.  

image

Denis Vukas (Orsan)

Nikola Vilić/Cropix/

Outsider je po ORC-u deseti u prvoj, te treći u drugoj etapi, ukupno četvrti. Sedma je Analea s kormilarom Igorom Šikićem, koja je bila osma u prvoj etapi, a peta u drugoj, dok je u TOP 10 i Regina Jedriličarskog kluba Cavtat (kormilar Nikola Zečević), koja je bila ukupno osma. U Diviziji B po ORC-u Dubrovnik prvi, Outsider četvrti, a u Diviziji C Analea druga, a Regina treća, te je i Cavtat pospremio novi pokal u svoje vitrine.

Po OPEN-u Outsider drugi u Grupi 5, Južni vjetar s Jadranom Gamulinom drugi u Grupi 8 u kojoj je peta Analea, a Regina osma, dok je u Grupi 6 po OPEN-u prvi Dubrovnik.

25. lipanj 2024 09:32