StoryEditorOCM
OstaloTURNIR NA MALE BARE |

PETO IZDANJE ‘SVETOG MIHAJLA‘ Penali i u finalu, Štrumpfovi podigli pokal nakon što su Raguzice propustile dvije prilike za obraniti naslov

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2021. - 00:01

Momčad Jakove izdrži je prva podigla pokal pobjednika turnira na male bare 'Sveti Mihajlo'. Bilo je to 2016. godine, zatim je 2017. slavio Celtic bar Belfast, pa 2018. godine Konoba Maestral Ston, te 2019. godine Raguzice. Zbog korone se nije igralo prošlo ljeto, a ove godine, peto izdanje turnira je s ocjenom pet zaključila momčad Štrumpfovi, koja je podigla pobjednički pokal, te odnijela najveći dio kolača od 15.000 kuna, koliki je nagradni fond. Pripalo je Štrumpfovima 8.000 kuna.

U velikom finalu prvi pogodak dočekali smo 18 sekundi prije odlaska na odmor. Za Raguzice je pogodio Haron Džanković. Bio je to 284. pogodak na turniru. U drugom poluvremenu također jedan pogodak, pogodio je za 1:1 Admir Bijedić. Na kraju su, kao i u oba polufinala, o pobjedniku odlučivali penali. Štrumpfovi su imali prvi prednost, Pero Matić je pogodio, ne i Kaim Džanković. Raguzice su izjednačile u drugoj seriji (Admir Bijedić je promašio, ne i Antonio Konsuo). Raguzice su prve imale meč loptu nakon što Elin Đapo nije uspio, ali nije ni Haron Džanković. NIje pogodio meč loptu ni Antonio Konsuo nakon što Admir Bijedić nije pogodio. Prethodno su obojica bila precizna. Zatim je u trećoj dodatnoj seriji Admir Bijedić pogodio, a Haron Džanković gađao za nastavak, ali nije uspio...

Treće mjesto je osvojio je Westfalen, koji je sa 6:4 dobio Lapad. Pamtit će se kako je Maro Matić doveo Westfalen u vodstvo nakon desetak sekundi igre, kako su 'žuti' vodili s 2:0, zatim sa 4:1 na kraju prvog poluvremena te sa 6:3. S dva pogotka u nastavku utakmice, Dominika Glavinića i Kika Smoljka, Lapad je stigao na pogodak zaostatka, ali potom je odgovorio Westfalen preko Đina Peškure, te je bilo jasno tko će uzeti broncu. 

Odigrane su posljednjeg dana turnira i dvije revijalne utakmice. Zadnji dan su otvorili dječaci do 10 godina (Negromanti Dubrovnik i Nogometni klub Župa dubrovačka), a nakon utakmice za treće mjesto turnira, a prije njegovog finala umijeće s loptom pokazale su nogometašice (Žute Pantere Dubrovnik i Konavoke).

Maro Matić (Westfalen) je najbolji strijelac turnira, jedini s dvoznamenkastim učinkom - 10 pogodaka. Haron Džanković je izabran za najboljeg igrača. Uoči finala mala svečanost - Miho Zvone se oprostio od igranja. Prigodan poklon uručio mu je u ime organizatora sudac Mate Obšivač, koji je i sam nagrađen za suđenje od prvog dana turnira. Na kraju se pljeskalo Goranu Peraici, koji je bio na čelu organizacije turnira, a koji je za nagradu dobio pršut, te veliku bocu vina. 

image
Dječaci do 10 godina - Negromanti Dubrovnik
Tonči Vlašić
image
Dječaci do 10 godina - NK Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
image
Dječaci do 10 godina, revijalna utakmica: Negromanti Dubrovnik - NK Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
image
Sudac Mate Obšivač
Tonči Vlašić
image
Dječaci do 10 godina, revijalna utakmica: Negromanti Dubrovnik - NK Župa dubrovačka
Tonči Vlašić
image
Sudac Josip Papić
Tonči Vlašić
UTAKMICA ZA BRONCU

Westfalen – Lapad 6:4

Suci: Mate Obšivač i Josip Papić.

WESTFALEN: Ivan Buljan, Maro Matić (2), Đino Peškura (2), Tomi Duždević, Mateo Katičić, Lujo Jurišić, Dorian Mehić (1 i autogol), Krešimir Ćorak (1).

LAPAD: Ivan Bilić, Zoran Primić, Dario Butigan, Mato Šimunović, Duje Rezo, Vlatko Banović, Luka Palameta, Mateo Krmek, Kiko Smoljko (1), Dominik Glavinić (2).

image
Treće mjesto - Westfalen
Tonči Vlašić
image
Revijalna utakmica žene: Žute pantere Dubrovnik – Konavoke
Tonči Vlašić
FINALE

Štrumpfovi – Raguzice 4:3 nakon penala / 1:1

Suci: Mate Obšivač i Josip Papić.

ŠTRUMPFOVI: Pero Matić, Braco Lasić, Elin Đapo, Lolo Miletić, Nikola Jakimovski, Miho Zvone, Admir Bijedić (1), Denis Dilberović, Robert Čibarić.

RAGUZICE: Marko Beletić, Kaim Džanković, Haron Džanković (1), Antonio Konsuo, Petar Žutac, Miho Haklička, Denis Gregur, Josip Nebergoj.

image
Štrumpfovi - finalisti
Tonči Vlašić
image
Raguzice - finalisti
Tonči Vlašić
image
Uoči finala: Raguzice - Štrumpfovi
Tonči Vlašić
image
Matre Obšivač je u ime organizatora turnira, Župe Svetog Mihalja, uručio prigodan poklon Mihu Zvoni (Štrumpfovi), koji se oprostio od aktivnog igranja
Tonči Vlašić
image
Lapad je četvrti, nagradu je preuzeo Vlatko Banović, a uručio je Luka Peraica
Tonči Vlašić
image
Toni Duždević je u ime Westfalena preuzeo nagradu za treće mjesto, koje je uručila Ana Šuperak
Tonči Vlašić
image
Don Robert Ćibarić je predao nagradu za drugo mjesto Raguzicama, koju je preuzeo Marko Beletić
Tonči Vlašić
image
Štrumpfovi su podigli pokal, ali i tortu
Tonči Vlašić
image
Ana Curić je nagradila Harona Džankovića
Tonči Vlašić
image
Westfalen slavi treće mjesto, te nagradu za najboljeg strijelca, koju je ponio Maro Matić
Tonči Vlašić
image
Maru Matiću je nagradu uručila Anadora Kukrika
Tonči Vlašić
image
Sudac Mate Obšivač, prvi čovjek organizacije turnira Goran Peraica te don Robert Ćibarić, župnik Župe Svetog Mihajla, koji je bio član pobjedničke momčadi, Štrumpfova
Tonči Vlašić
image
Štrumpfovi - pobjednici 2021. godine - Miho Zvone, Lolo Miletić, Pero Matić, Elin Đapo, donji red Admir Bijedić, Nikola Jakimovski, Denis Dilberović i don Robert Ćibarić
Tonči Vlašić
25. travanj 2024 21:26