StoryEditorOCM
OstaloŠKOLSKI SPORT

Osnovna škola Lapad - Erika Konjuh, Lea Burazor, Nora Boroje i Eva Aleksić pod vodstvom Hadžire Brković - prvak države!

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2024. - 22:10

Osnovna škola Lapad državni je prvak u badmintonu za učenice. Pod vodstvom Hadžire Brković, igrajući u sastavu Eva Aleksić, Lea Burazor, Nora Boroje i Erika Konjuh, bila je najbolja na prvenstvu održanom u dvorani Intersport u Poreču.

Školski sportski klub ‘Petka’ Osnovne škole Lapad prvo je u skupini ‘H‘ s 3:1 bio bolji od Osnovne škole Savski gaj iz Zagreba, a nakon toga također s 3:1 od I. Osnovne škole Bjelovar, te je izborio četvrtfinale u kojem je bio bolji od Osnovne škole Pojišan iz Splita s 3:0.

U polufinalu ‘Petka’ je svladala II. Osnovnu školu Čakovec s 3:2, a u finalu bila bolja od Osnovne škole Frana Galovića iz zagrebačkih Dugava s 3:2.

Osnovna škola Lapad je igrala u završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u badmintonu i u konkurenciji učenika. Nije u skupini uspjela izboriti plasman u četvrtfinale, te je zauzela deveto mjesto. Pod vodstvom Antuna Končića igrali su Leon Milić, Ivor Dropulić, Mauro Gojavić i Antonio Mikulić.

Na prvenstvu srednjih škola u konkurenciji učenika nastupila je Pomorsko tehnička škola Dubrovnik, a u konkurenciji učenica Gimnazija Dubrovnik. Na kraju su natjecanje zaključili na diobi devetog mjesta. Pomorsko tehnička škola Dubrovnik je pod vodstvom Martina Sentića igrala u sastavu Marino Matijaš, Patrik Konjuh, Niko Šumić i Ivan Mihatović, a Gimnazija Dubrovnik pod vodstvom Ivane Batinić u sastavu Margarita Đurić, Marta Vujica, Petra Šilje i Nika Obradović.

U svakom turniru je nastupilo po dvadeset i četiri sastava.

25. travanj 2024 17:15