StoryEditorOCM
OstaloŠKOLSKI SPORT

Osnovna škola Lapad državni prvak u badmintonu - zlato za Eriku Konjuh, Leu Burazor, Noru Boroje i Evu Aleksić pod vodstvom profesorice Hadžire Brković!

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2023. - 18:17

Dobile su ekipu ‘Koš’ iz Katoličke osnovne škole iz Virovitice i ekipu ‘Krešimira’ iz Osnovne škole Petra Krešimira IV. iz Šibenika u skupini, oba puta su bile uvjerljive, maksimalnih 3:0, zatim s 3:1 ekipu ‘Rovi’ iz Osnovne škole Rude iz Rude, potom u polufinalu s 3:1 ekipu ‘Galeba’ iz Osnovne škole Viktora Cara Emina iz Lovrana, a u finalu s 3:1 ekipu Prvu iz I. Osnovne škole Bjelovar iz Bjelovara, te je Školski sportski klub ‘Petka’ Osnovne škole Lapad osvojio naslov prvaka na završnici državnog prvenstva u badminton u konkurenciji učenica, koje je održano u Poreču.

Erika Konjuh, Lea Burazor, Nora Boroje i Eva Aleksić su pod vodstvom profesorice Hadžire Brković bile najbolje. Konjuh i Burazor nisu izgubile meč na cijelom turniru. Njih dvije su uspješne članice Badmintonskog kluba Dubrovnik, koje su u svom uzrastu među najboljima u državi. To su i ovaj put dokazale.

U konkurenciji učenika ‘Petka’ Osnovne škole Lapad (David Vićan, Ivan Mihatović, Leon Milić i Mauro Gojavić) zauzela je drugo mjesto u skupini s pobjedom i porazom, te se nije plasirala u završnicu, u četvrtfinale., baš kao i u konkurenciji učenica srednjih škola ekipa ‘Umjetnik’ iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika (Leona Šuljak, Lučia Galjer, Petra Rašić i Zrinka Šmanjak), dok su učenici ‘Pomorca’ iz Pomorsko tehničke škole Dubrovnik prošli skupinu s dvije pobjede, te su zaustavljeni u četvrtfinalu od ‘Sokola’ iz Srednje škole Vrbovec iz Vrbovca, koja je na kraju bila druga. Za ‘Pomorac‘ su nastupili Marino Matijaš, Maroje Musladin, Niko Šumić i Patrik Konjuh.

09. svibanj 2024 14:51