StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Nitko kao Dubrovnik, Barbara Janičić i Aria Daniel Dinata uzeli sva zlata u Kupu, u konkurenciji seniorki se igralo dubrovačko finale!

Piše Tonči Vlašić
24. travnja 2023. - 16:11

Najuspješnija članica Badmintonskog kluba Dubrovnik Barbara Janičić i Aria Daniel Dinata iz Indonezije, koji je od nedavno član dubrovačkog kluba, a koji će uskoro igrati za Hrvatsku, bili su najbolji pojedinci turnira drugog kruga seniorskog Kupa, koji je održan u Zagrebu.

Badmintonski klub Dubrovnik se može pohvaliti kako je osvojio sva tri zlata. Janičić i Dinata su bili pojedinačno najbolji, a skupa su osvojili turnir parova. Uspjeh je još veći kad se zna kako je u ženskoj konkurenciji odigrano dubrovačko finale. Naime, suparnica Barbari u finalu bila Mia Čerjan.

Janičić je bila prva nositeljica, s tri pobjede je stigla do zlata, dok je Čerjan u polufinalu zaustavila drugu nositeljicu, Lauru Horvat iz Međimurja. Nastupile su ukupno četiri igračice Dubrovnika: Nikolina Kabiček je bila šesta, a deveta Dora Šurković. Dinata je također s tri pobjede stigao do zlata. U finalu je dobio Filipa Jagara iz Badminonskog kluba VG iz Velike Gorice.

Janičić i Dinata su s tri pobjede slavili i u turniru mješovitih parova u kojem je Mia Čerjan igrajući s Vitom Buchbergerom iz VG bila šesta, Nikolina Kabiček s Davidom Vujasićem iz Medvedgrada osma, a Maris Guca s Filipom Belom iz Međimurja deveta.

Janičić je bila najbolja i u prvom krugu odigranom u Čakovcu, Dinati je ovo bio debi u seniorskom Kupu Hrvatske. U Zagrebu su se prvi put ove sezone igrali mješoviti parovi. 

09. svibanj 2024 16:12