StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠENO ORC PRVENSTVO HRVATSKE U JEDRENJU

Navigacija, nakon toga samo dva održana štapa od šest, odnijela dobar plasman: Orsanovci u nedjelju prvi prolazili ciljem, ali kad se računalo...

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2021. - 18:13

Sedmi smo na kraju prvenstva u konkurenciji 15 posada. Danas smo po ORC-u zauzeli jedno treće i jedno četvrto mjesto. Jučer se nije jedrilo. Smrzavali smo se i kisnuli. Nije stala ni bura, a ni kiša. Danas smo oba puta prvi ulazili u cilj po realnom vremenu. Bilo je vjetra, 10 do 12 čvorova – javio se Denis Vukas, kormilar Dubrovnika, koji je od petka, 5. studenog do danas bio sudionik ORC Prvenstva Hrvatske, koje se održalo u Šibeniku.

- S obzirom kako smo danas jedrili, mišljenja sam kako bi s još četiri plova imali priliku ostvariti bolji plasman, ne osvojiti naslov jer smo u navigaciji, u petak, zauzevši posljednje mjesto, ostali bez izgleda za vrh, ali biti još bliže vrhu. U petak, kad je održana navigacija, s Gringom zadarskog Uskoka smo se tukli tko će prvi proći kroz cilj. Imali smo veliku prednost u odnosu na ostale, ali smo pred ciljem ostali bez vjetra. Novi vjetar je prvo stigao ostalima, tek onda nama. Ostali su nam se približili, te iako smo drugi prošli ciljem, kad se gledalo po ORC-u, nismo imali izgleda ostvariti dobar plasman. Uz to je regata bila skraćena. Sve to, te na kraju činjenica da su se održala samo dva štapa, a ne šest, utjecalo da ostanemo bez prilike za boljim plasmanom – dodao je Vukas.  

ORSANOVCI NA PH

Boje Orsana na prvenstvu Hrvatske branili su Denis Vukas, Maroje Kurajica, Ivan Jarić, Gordan Sentić, Ivo Kvestić, Dean Kontić, Marko Falkoni Mateo Andolšek.

Naslov prvaka osvojio je X-Cite s kormilarom Lukom Šangulinom Jedriličarskog kluba Briva iz Biograda na moru.

25. svibanj 2024 20:20